×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Aji Charapita - Capsicum chinense - prodej semen - 7 ks

×

Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.

Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy. 

SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel. 

Doba zrání je okolo 80 dní.

Číst víceShow less
69 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000128
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000128

Parametry

Výška
90 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Žlutá
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Mohlo by se hodit
18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

Podobné články
8 produktů ve stejné kategorii
60 Kč s DPH

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.

Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm

Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

53 Kč s DPH

Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.

Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.

Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.

Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

47 Kč s DPH

Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.

Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty. 

Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše. 

Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám. 

SHU je přibližně 30 000 jednotek.

121 Kč s DPH

Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené. 

Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky. 

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek. 

Doba zrání je cca 80 dní.

52 Kč s DPH

Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.

U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.

Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase

Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí

Doba zrání je přibližně 90 dnů

53 Kč s DPH

Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem

Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové

Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni

Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.

SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.

66 Kč s DPH

Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.

Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.

Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek. 

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se