×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Tabasco - Capsicum frutenscens - prodej semen - 7 ks

×

Chilli Tabasco je populární odrůda, známá především protože se používá k přípravě tabasca.

Rostlina je vysoká okolo 40 cm, a je vhodná pro pěstování ve květináči na balkóně nebo terase. Plodí drobné 2–4 cm dlouhé papričky, které dozráváním mění svou barvu ze žlutozelené na jasně červenou

Odrůda patří mezi středně pálivé, se SHU 30 000–50 000 jednotek. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
71 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001147
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001147

Parametry

Výška
25 - 45 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Ranost odrůdy
Poloraná
Mohlo by se hodit
174 Kč s DPH

Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu

Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin. 

Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru. 

Přípravek je v granulované formě.

8 produktů ve stejné kategorii
66 Kč s DPH

Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.

Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.

Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek. 

100 Kč s DPH

Chilli Peter Orange je zvláštní odrůda chilli, původem ze Severní Ameriky.

Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm. Odrůda je známá především díky svým plodům, které svým neobvyklým tvarem připomínají mužské přirození.

Plody této odrůdy jsou dlouhé 5–8 cm a dozrávají do sytě oranžové barvy. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 10 000–25 000 jednotek

Doba zrání je přibližně 90 dní.

45 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.

Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.

Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů

36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

110 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř je výnosná odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina dosahuje výšky zhruba 50 cm a plodí až 15 cm dlouhé plody. Papriky mají červenou barvu a silnou stěnu.

Paprika patří ke středně pálivým odrůdám, její SHU je 35 000 - 55 000 jednotek.

Plody se suší a melou na tzv. Kajenský pepř, který se používá jako koření, nebo se papričky skvěle hodí do sals nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 90 dní

31 Kč s DPH

Paprika Harriet je raná odrůda papriky typu kozí roh, vhodná pro polní pěstování i studené rychlení.

Plody rostou v převislém postavení a vytváří úzce trojúhelníkový plod pálivé chuti. Plody mají zelenou barvu a v pozdní zralosti se zabarvují do červena

Papriky se hodí ke konzervaci celých plodů. 

Odrůda je středně pálivá, s 10 000–30 000 SHU.

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

74 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř je odrůda s původem v Jižní Americe.

Rostlina je velmi drobná, dorůstá pouze 30–50 cm, takže se hodí pro pěstování ve velkém květináči. Plodí cca 10 cm dlouhé papriky, které mají sytě červenou barvu. Slupka papriček je velmi pevná, proto při vhodném skladování vydrží dlouho čerstvé.

Odrůda patří ke středně pálivým, o SHU 30 000–50 000 jednotek. Používá se hlavně na dochucování pokrmů a je velmi oblíbený kvůli svým léčivým účinkům.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se