![Lapač ovocných mušek - Fly stick - prodej ochrany proti hmyzu - 1 ks](https://c.semenaonline.cz/11063-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek-.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - prodej...
![Gladiator proti plevelům - Lovela - prodej ochrany rostlin - 40 + 10 ml zdarma](https://c.semenaonline.cz/10104-cart_default/gladiator-pripravek-na-ochranu-rostlin-ochrana-rostlin-40-10-ml-zdarma.jpg)
Gladiator proti plevelům - Lovela - prodej...
![Probiotika Weiki pro celou zahradu - prodej probiotik - 100 ml](https://a.semenaonline.cz/11798-cart_default/probiotika-weiki-pro-celou-zahradu-prodej-probiotik-100-ml.jpg)
Probiotika Weiki pro celou zahradu - prodej...
![Hnojivo WUXAL SUS Ca - prodej hnojiv - 250 ml](https://c.semenaonline.cz/12597-cart_default/hnojivo-wuxal-sus-ca-prodej-hnojiv-250-ml.jpg)
Chilli Peter je neobvyklá odrůda chilli papričky, pocházející ze Severní Ameriky.
Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm a plodí papričky jedinečného tvaru a o velikosti až 12 cm. Papričky dozrávají do jasně červené barvy a mají nasládlou, příjemně pálivou chuť.
Jejich pálivost je 10 000–25 000 SHU jednotek.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu.
Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin.
Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Speciální substrát složený z extra kvalitní světlé, tmavé rašeliny a zásobního hnojiva.
Používá se pro zlepšení klíčivosti semen.
Vhodný pro pěstování paprik, rajčat a chill v malých nádobách nebo minisklenících.
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.
Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou.
Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti.
Využívá se zejména k dochucování pokrmů.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.
Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.
Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek.
Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.
Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).
Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,
V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku.
Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.
Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.
SHU je 50 000–100 000 jednotek.
Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit.
Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.
Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.
Má vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlouhé plody. Papričky mají sytě červenou barvu a pevnou slupku. Při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Tato odrůda patří ke středně pálivým, její SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.
Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou.
Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti.
Využívá se zejména k dochucování pokrmů.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem.
Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové.
Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni.
Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.
SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.
Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.
Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se