Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
-
SazeniceSleva 20 %
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Aji Crystal - Capsicum baccatum - prodej semen - 7 ks
Chilli Aji Crystal je odrůda pocházející z Chile.
Rostlina dorůstá do výšky kolem 90 cm a lze ji pěstovat ve skleníku i na slunném venkovním stanovišti. Plody jsou 5–9 cm dlouhé papričky s tenkou stěnou a sytě červenou barvou.
Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Papričky se hodí k sušení nebo k dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 90 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
AG Biomin na zeleninu je vydatné organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu.
Drcená rohovina je významná složka, oblíbená pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje a zajistí dlouhodobé působení hnojiva.
Dodává rostlinám živiny a zlepšuje jejich vývoj a růst.
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit.
Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.
Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.
Má vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlouhé plody. Papričky mají sytě červenou barvu a pevnou slupku. Při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Tato odrůda patří ke středně pálivým, její SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.
Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.
Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.
Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.
Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.
Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Paprika Harvey je raná odrůda pálivé papriky. Jedná se o odrůdu typu kozí či beraní roh. Je vhodná ke studenému rychlení, v teplejších oblastech také k polnímu pěstování.
Dlouhé, úzké plody dozrávají přes žlutozelenou až do sytě žluté barvy. Vyznačují se vysokým leskem.
Odrůda je velice výnosná. Rostlina je poměrně vysoká, takže ji nezapomeňte průběžně vyvazovat.
Pálivost papriky Harvey je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Paprika Harriet je raná odrůda papriky typu kozí roh, vhodná pro polní pěstování i studené rychlení.
Plody rostou v převislém postavení a vytváří úzce trojúhelníkový plod pálivé chuti. Plody mají zelenou barvu a v pozdní zralosti se zabarvují do červena.
Papriky se hodí ke konzervaci celých plodů.
Odrůda je středně pálivá, s 10 000–30 000 SHU.
Chilli Bolívijská duha je zajímavá odrůda, pocházející z Bolívie.
Rostlina se dorůstá výšky kolem 60 cm a plodí drobné lesklé papričky, které mají od fialové po žlutou barvu.
Odrůda se řadí mezi středně pálivé, s SHU 10 000–30 000 jednotek.
Papričky této odrůdy se skvěle hodí na zavařování i k přímé konzumaci.
Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.
Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.
SHU je 50 000–100 000 jednotek.
Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem.
Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové.
Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni.
Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.
SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.
Chilli Tabasco je populární odrůda, známá především protože se používá k přípravě tabasca.
Rostlina je vysoká okolo 40 cm, a je vhodná pro pěstování ve květináči na balkóně nebo terase. Plodí drobné 2–4 cm dlouhé papričky, které dozráváním mění svou barvu ze žlutozelené na jasně červenou.
Odrůda patří mezi středně pálivé, se SHU 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.
Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty.
Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše.
Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám.
SHU je přibližně 30 000 jednotek.