×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Aji Crystal - Capsicum baccatum - prodej semen - 7 ks

×

Chilli Aji Crystal je odrůda pocházející z Chile.

Rostlina dorůstá do výšky kolem 90 cm a lze ji pěstovat ve skleníku i na slunném venkovním stanovišti. Plody jsou 5–9 cm dlouhé papričky s tenkou stěnou a sytě červenou barvou. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 30 000–50 000 jednotek

Papričky se hodí k sušení nebo k dochucování pokrmů.

Doba zrání je okolo 90 dní.

Číst víceShow less
110 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000204
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000204

Parametry

Výška
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

47 Kč s DPH

Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.

Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty. 

Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše. 

Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám. 

SHU je přibližně 30 000 jednotek.

53 Kč s DPH

Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem

Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové

Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni

Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.

SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.

36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

57 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit

Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.

Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.

vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek. 

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

102 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.

Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlouhé plody. Papričky mají sytě červenou barvu a pevnou slupku. Při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Tato odrůda patří ke středně pálivým, její SHU je 30 000–50 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 90 dní

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

8 produktů ve stejné kategorii
36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

110 Kč s DPH

Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.

Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek. 

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

110 Kč s DPH

Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.

Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu. 

Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

60 Kč s DPH

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.

Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm

Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

66 Kč s DPH

Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.

Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.

Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek. 

69 Kč s DPH

Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.

Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy. 

SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel. 

Doba zrání je okolo 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se