![Lapač ovocných mušek - Fly stick - prodej ochrany proti hmyzu - 1 ks](https://c.semenaonline.cz/11063-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek-.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - prodej...
![Gladiator proti plevelům - Lovela - prodej ochrany rostlin - 40 + 10 ml zdarma](https://c.semenaonline.cz/10104-cart_default/gladiator-pripravek-na-ochranu-rostlin-ochrana-rostlin-40-10-ml-zdarma.jpg)
Gladiator proti plevelům - Lovela - prodej...
![Probiotika Weiki pro celou zahradu - prodej probiotik - 100 ml](https://a.semenaonline.cz/11798-cart_default/probiotika-weiki-pro-celou-zahradu-prodej-probiotik-100-ml.jpg)
Probiotika Weiki pro celou zahradu - prodej...
![Hnojivo WUXAL SUS Ca - prodej hnojiv - 250 ml](https://c.semenaonline.cz/12597-cart_default/hnojivo-wuxal-sus-ca-prodej-hnojiv-250-ml.jpg)
Chilli Bolívijská duha je zajímavá odrůda, pocházející z Bolívie.
Rostlina se dorůstá výšky kolem 60 cm a plodí drobné lesklé papričky, které mají od fialové po žlutou barvu.
Odrůda se řadí mezi středně pálivé, s SHU 10 000–30 000 jednotek.
Papričky této odrůdy se skvěle hodí na zavařování i k přímé konzumaci.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Univerzální hnojivo s vermikompostem je přírodní produktu vyrobený z trusu žížal.
Zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.
Používá se na všechny druhy okrasných rostlin i zeleninu.
Stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Poskytuje správnou výživu a zaručuje optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Nissorun je selektivní kontaktní akaricid (pesticid určený proti roztočům) ve formě ve vodě rozpustného prášku.
Přípravek je určený k hubení svilušek v chmelu, vinné révě, jádrovinách, maliníku a dalších plodinách.
Obsah balení 2 x 3,5 g.
Speciální substrát složený z extra kvalitní světlé, tmavé rašeliny a zásobního hnojiva.
Používá se pro zlepšení klíčivosti semen.
Vhodný pro pěstování paprik, rajčat a chill v malých nádobách nebo minisklenících.
Miniskleník s ventilací je skvělá pomůcka pro začínající pěstitele.
Je vyroben z pevného plastu a díky svým rozměrům je vhodný i do domácnosti.
Vrchní část tvoří čiré víko s ventilačními škvírami.
Paprika Harvey je raná odrůda pálivé papriky. Jedná se o odrůdu typu kozí či beraní roh. Je vhodná ke studenému rychlení, v teplejších oblastech také k polnímu pěstování.
Dlouhé, úzké plody dozrávají přes žlutozelenou až do sytě žluté barvy. Vyznačují se vysokým leskem.
Odrůda je velice výnosná. Rostlina je poměrně vysoká, takže ji nezapomeňte průběžně vyvazovat.
Pálivost papriky Harvey je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit.
Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.
Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.
Má vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.
Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.
Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.
Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu.
Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Kajenský pepř je odrůda s původem v Jižní Americe.
Rostlina je velmi drobná, dorůstá pouze 30–50 cm, takže se hodí pro pěstování ve velkém květináči. Plodí cca 10 cm dlouhé papriky, které mají sytě červenou barvu. Slupka papriček je velmi pevná, proto při vhodném skladování vydrží dlouho čerstvé.
Odrůda patří ke středně pálivým, o SHU 30 000–50 000 jednotek. Používá se hlavně na dochucování pokrmů a je velmi oblíbený kvůli svým léčivým účinkům.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Kajenský pepř je výnosná odrůda pocházející z Jižní Ameriky.
Rostlina dosahuje výšky zhruba 50 cm a plodí až 15 cm dlouhé plody. Papriky mají červenou barvu a silnou stěnu.
Paprika patří ke středně pálivým odrůdám, její SHU je 35 000 - 55 000 jednotek.
Plody se suší a melou na tzv. Kajenský pepř, který se používá jako koření, nebo se papričky skvěle hodí do sals nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.
Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou.
Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti.
Využívá se zejména k dochucování pokrmů.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.
Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.
Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.
Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se