
Litoška - Galtonia candicans - prodej cibulovin...

Sasanka Hollandia - Anemone - prodej cibulovin...

Křen selský - Armoracia rusticana - prodej...

Šupinovka nameko je dřevokazná houba pocházející z jihovýchodní Asie. Je oblíbená zejména v čínské, korejské, vietnamské a japonské kuchyni.
Klobouky má malé, oranžovo–hnědé, s hladkým povrchem pokrytým slizem u mladých plodnic.
Sliz dodává jídlům charakteristickou chuť, žluté zbarvení a navíc zahušťuje pokrmy.
Hodí se zejména do polévek a omáček.
Kromě kulinářského využití podporuje imunitu, zdraví srdce, působí antibakteriálně a pomáhá regulovat cholesterol.
Návod k pěstování:
Šupinovku nameko lze pěstovat od jara do podzimu, případně celoročně v podmínkách s konstantní teplotou a vlhkostí.
Pro pěstování na dřevě naočkujte špalky nebo větve tvrdých listnatých stromů myceliem a umístěte je na vlhké, zastíněné místo s teplotou do 20 °C. Při pěstování na substrátu (sterilizované piliny nebo dřevní štěpka) naočkujte substrát myceliem a vložte do pytlů nebo nádob s podobnou teplotou.
Po 2–3 týdnech by měl substrát získat jednotný bílý povrch. Poté přemístěte substrát do prostředí s nižší teplotou (10–20 °C) a vyšší vlhkostí (80–90 %), kterou udržujte rosením. Chraňte plodnice před přímým světlem.
Plodnice se objeví během několika týdnů a jsou připravené ke sklizni, když klobouky dosáhnou velikosti 2–5 cm a mají pružnou konzistenci. Sklízí se opatrně vykroucením nebo odříznutím u báze.
Další informace a bezpečnostní pokyny naleznete uvedené na výrobku.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se