Kategorie
-
Cibuloviny a sazeniceKvětiny na podzimní výsadbu v předprodeji
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
- Zelenina - sadbaPředprodej česneku i sazečky zahájen
- BIO produkty
- Okrasné rostlinyLetničky i trvalky pro zpestření záhonků
-
Zelenina a ovoce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
-
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-

Peruánský narcis Sulphur Queen - Ismena -...

Sasanka vábná White Splendour - Anemone blanda...
Penízovka sametonohá - Flammulina velutipes - sadba - prodej - 1 ks
Penízovka sametonová je zimní houba, která je rozšířena v Evropě, Asii, Severní Americe, Austrálii a v Africe. Roste v období podzimu a zimy na živých či odumřelých kmenech listnatých stromů.
Okouzlí Vás nejen svým vzhledem, hnědým sametovým třeněm a drobnými kloboučky zlatožluté barvy, ale i zdravotními benefity. Je plná vitamínů, antioxidantů a prospěšných látek, které podporují imunitu, snižují záněty a přispívají ke zdraví trávicího systému.
Její jemná chuť vynikne v polévkách, asijských pokrmech, sálátech i omáčkách.
Návod k použití:
Penízovku sametovou lze pěstovat celoročně v místech, kde je stálá teplota a vysoká vlhkost po celý rok.
Preferuje substráty bohaté na lignin, jako piliny, hobliny nebo slámu, a lze ji pěstovat v pytlích, nádobách či na dřevě.
Po naočkování udržujte teplotu 20–25 °C, a po 3–4 týdnech (jakmile houba proroste celým substrátem) ji přesuňte do chladnější místnosti s teplotou okolo 10 °C a vlhkostí 80–90 %. Pravidelně udržujte vlhkost rosením, zejména kolem plodnic, a zajistěte nepřímé světlo.
Jakmile klobouky dorostou na 2–5 cm je správný čas pro sklizeň – houby buď jemně vykrucujte či odřízněte u báze.
Další informace a bezpečnostní pokyny naleznete uvedené na výrobku.