
Lilie královská bílá - Lilium regale album -...

Hlíva plicní připomíná hlívu ústřičnou, ale roste při vyšších teplotách a má světlejší, křehčí, krémový klobouk s průměrem 5–15 cm.
Je ceněná pro své výrazné aroma a glukan pleuran, který posiluje imunitu.
Tato teplomilná houba vytváří trsy plodnic rostoucích nad sebou ve tvaru stříšky.
Má jemnější chuť než hlíva ústřičná a je vhodná do polévek, omáček, těstovin či smaženic. Před přípravou je dobré odstranit tužší třeň.
Návod k použití:
Hlívu plicní lze pěstovat od jara do podzimu na místech s celoročně stálou teplotou.
Jako substrát se používá kompaktní dřevo (špalky, větve) nebo případně i piliny, hobliny, sláma či drcená kukuřičná vřetena.
Po naočkování je třeba substrát umístit při teplotě 20–25 °C. Po 3–4 týdnech, kdy houba proroste, přesuňte do stinného místa s teplotou 10–18 °C a vlhkostí 85–95 %. Vlhkost udržujte rosením, světlo by mělo být nepřímé.
Plodnice sklízejte jakmile klobouky dorostou 5–15 cm a okraje se začnou odchylovat. Houby jemně vykrucujte z podkladu.
Další informace a bezpečnostní pokyny naleznete uvedené na výrobku.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se