×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Mushroom červené - Capsicum chinense - prodej semen - 6 ks

×

Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.

Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu. 

Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Číst víceShow less
110 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000741
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000741

Parametry

Výška
90 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Pozdní
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
114 Kč s DPH

Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou. 

Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti. 

Využívá se zejména k dochucování pokrmů. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

8 produktů ve stejné kategorii
53 Kč s DPH

Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem

Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové

Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni

Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.

SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.

110 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř je výnosná odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina dosahuje výšky zhruba 50 cm a plodí až 15 cm dlouhé plody. Papriky mají červenou barvu a silnou stěnu.

Paprika patří ke středně pálivým odrůdám, její SHU je 35 000 - 55 000 jednotek.

Plody se suší a melou na tzv. Kajenský pepř, který se používá jako koření, nebo se papričky skvěle hodí do sals nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 90 dní

110 Kč s DPH

Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.

Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek. 

25 Kč s DPH

Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.

Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu. 

Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000  jednotek

Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.

114 Kč s DPH

Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou. 

Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti. 

Využívá se zejména k dochucování pokrmů. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

74 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř je odrůda s původem v Jižní Americe.

Rostlina je velmi drobná, dorůstá pouze 30–50 cm, takže se hodí pro pěstování ve velkém květináči. Plodí cca 10 cm dlouhé papriky, které mají sytě červenou barvu. Slupka papriček je velmi pevná, proto při vhodném skladování vydrží dlouho čerstvé.

Odrůda patří ke středně pálivým, o SHU 30 000–50 000 jednotek. Používá se hlavně na dochucování pokrmů a je velmi oblíbený kvůli svým léčivým účinkům.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

100 Kč s DPH

Chilli Peter Orange je zvláštní odrůda chilli, původem ze Severní Ameriky.

Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm. Odrůda je známá především díky svým plodům, které svým neobvyklým tvarem připomínají mužské přirození.

Plody této odrůdy jsou dlouhé 5–8 cm a dozrávají do sytě oranžové barvy. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 10 000–25 000 jednotek

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se