×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Apocalypse Red - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks

×

Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, která v sobě svým jedinečným vzhledem snoubí druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper. 

Plody jsou červené, jinak tvarované, mnohdy i pokroucené

Pálivost je pravděpodobně srovnatelná s druhem Carolina Reaper, která je na Scovilleho škále v rozmezí 1,4–2,2 milionu SHU. Pro tuto odrůdu však zatím nebyly přesné jednotky stanoveny.

Chuť této papričky je typicky ovocná, ale vzápětí přehlušena velmi intenzivní a dlouhodobou pálivostí

Číst víceShow less
81 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001259
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

Trvá 6–9 měsíců než rostlina začne plodit, proto musíme s jejím předpěstováním začít včas, můžeme začít už v únoru nebo březnu. Klíčení trvá 2–3 týdny, u některých odrůd je doba klíčení až 6 týdnů. 

Vhodná teplota pro klíčení tropických odrůd rodu Chinense je 24–32 °C. Velmi důležité je udržovat teplotu konstantní, proto rostlinu není vhodné pěstovat na parapetu nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, pro svůj zdravý růst tedy vyžadují dostatek světla

Semena sázíme do substrátu, který vždy předem spaříme, do hloubky maximálně 0,3 cm. Ideálně použijeme speciální substrát pro chilli papričky. Půda nesmí být přemokřená, měli bychom ji ale udržovat neustále vlhkou.

Pro docílení pálivějších plodů a zabránění popraskání papriček je dobré během jejich dozrávání zálivku omezit. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinky přesazujeme na zahradu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, přibližně v druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Rostlina by měla mít dostatek světla, případně vysazujeme do skleníku. Brazilský pepř lze bez problémů pěstovat také ve větším květináči na balkóně.

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Ten můžeme podpořit například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a umožňuje rostlině přijímat větší množství živin.

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001259

Parametry

Výška
90 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Extra pálivé
Velmi pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Pozdní
Mohlo by se hodit
127 Kč s DPH

Tímto přírodním přípravkem podpoříte bohatý růst rostlin. Přípravek je určený k rozvoji kořenového systému, který je základem pro vitalitu a kvalitní výnos.

Přípravek je založen na přírodní bázi, což jistě ocení příznivci bio pěstování.

Inporo Stimulátor obsahuje jednak huminové látky, které mají vliv na metabolismus rostlin, a extrakt z mořské řasy, který navíc zvyšuje odolnost vůči stresových faktorům.  

Je určený pro zeleninu, okrasné rostliny, dřeviny, ovocné stromy, trávníky či drobné ovoce

188 Kč s DPH

Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a půdními houbami. 

Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a efektivnější dodání těchto látek rostlinám.

Zajišťuje lepší růst, bohatší a zdravější kořenový systém a zvýšení tvorby květů a plodů. 

Přípravek je vhodný na rajčata, papriky, okurky, dýně, fazole a další zeleninu. 

Nehodí se pro brukvovité a merlíkovité. 

167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

8 produktů ve stejné kategorii
53 Kč s DPH

Chilli Bleeding Jigsaw je odrůda nové chilli papričky, která patří mezi ty nejpálivější

Dorůstá do výšky kolem 60–80 cm a má keřovitý růst. Plody jsou jasně oranžové barvy a silně aromatické.

Má široké využití především v kulinářském odvětví a díky svému vzhledu působí i dekorativně

Vegetační doba je přibližně 90 dnů.

SHU se pohybuje v rozmezí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotek.

47 Kč s DPH

Chilli Habanero Lemon je jednou z nejrozšířenějších odrůd dekorativního chilli.

Jak již  název napovídá, tato odrůda se vyznačuje jasně žlutými plody s ovocným aroma.

Výška rostliny a velikost plodů jsou plně závislé na podmínkách, ve kterých je rostlina pěstována. Průměrně dorůstá výšky okolo 80 cm a plody jsou nepravidelně velké asi 5x3 cm.

Pokud rostlinu pěstujeme venku, semena vyséváme již během ledna a února, v domácím prostředí je pak možný celoroční výsev. Pro chilli je ideální slunečné stanoviště, humózní půda a časté hnojení.

Chilli papričky ze skupiny Habanero se vyznačují značnou pálivostí. SHU je 200–300 000 jednotek, což je mnohonásobně více než u kajenského pepře. Čerstvé nebo sušené jsou skvělou přísadou pikantních jídel.

Vzhledem k tomu, že papričky dozrávají poměrně pozdě, doporučujeme je pěstovat v nádobě

110 Kč s DPH

Chilli paprika Bhut Jolokia je odrůda pocházející z Indie. Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a můžeme ji pěstovat ve venkovním záhoně nebo i doma ve větším květináči. Odrůda není mrazuvzdorná.

Plody jsou 5–8 cm dlouhé se slabší stěnou a zráním dostávají žlutou barvu. 

Paprička patří mezi jedny z nejpálivějších na světě a má pálivost více jak 1 000 000 SHU jednotek. Je vhodná na přípravu všech indických jídel nebo kari pokrmů, kterým dodá perfektní ovocné aroma.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

110 Kč s DPH

Chilli Naga Viper je odrůda pocházející z Anglie.

Rostlina dorůstá výšky 120–140 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Papričky jsou velké až 6 cm a zralé mají sytě červenou barvu a jsou výrazně zvrásněné

Odrůda patří mezi jednu z nejpálivějších odrůd, její SHU je až 1 382 118 jednotek. Tyto papričky se využívají zejména k sušení nebo k přípravě pálivých omáček. 

Doba zrání je okolo 100 dní.

109 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate byla donedávna nejpálivější odrůdou chilli papriček (od roku 2012) a pochází z Trinidadu.

Její plody mají délku až 8 cm a jsou velmi aromatické.

Vůně je klasická po citrusech, chuť je oproti červené verzi sladší a pocitově příjemnější.

Rostlina dorůstá do max. výšky 60 cm.

Pálivost je přes 2 000 000 jednotek SHU.

101 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Butch je velmi pálivá odrůda, původem z Austrálie.

Rostlina dorůstá výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. 

Plody jsou drobné, mají tenkou stěnu a nepravidelný tvar. S dozráváním mění svou barvu od zelené přes žlutou až do světle červené

Papričky patří mezi extrémně pálivé i v malém množství, její SHU je 1 463 700 jednotek.

Její chuť je velmi výrazná a aromatická. Při konzumaci bychom měli dbát maximální opatrnosti, jelikož pálivost papričky postupně zesiluje. Hodí se k tepelnému zpracování i sušení. 

Doba zrání je okolo 120 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.

Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.

Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.

Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

100 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia bílé je netradiční odrůda, pocházející z Indie.

Rostlina dorůstá výšky až 90 cm, není mrazuvzdorná a nejlépe se jí bude dařit na velmi slunném a teplém stanovišti. Plodí 5–9 cm dlouhé papričky s nepravidelným tvarem. Jejich barva se zráním mění ze zelené barvy až na krémově bílou

Odrůda patří mezi vysoce pálivé, se SHU přes 1 000 000 jednotek. Papričky se používají zejména k dochucování indických jídel nebo sušení. 

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se