Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Okrasná paprika Salsa Mix - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Okrasná paprika Salsa je jednoletá rostlina v mixu barev od žluté, oranžové až po červenou.
Jedná se o letní i podzimní hrnkovou kulturu. Má malé zašpičatělé plody s pevnou a hladkou slupkou.
Na rostlině vydrží plody celkem dlouho a v průběhu dozrávání mění svou barvu.
Vzhledem k vysoké pálivosti nejsou vhodné ke konzumaci.
Výsev:
Trvá 6–9 měsíců než rostlina začne plodit, proto musíme s jejím předpěstováním začít včas, můžeme začít už v únoru nebo březnu. Klíčení trvá 2–3 týdny, u některých odrůd je doba klíčení až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro klíčení tropických odrůd rodu Chinense je 24–32 °C. Velmi důležité je udržovat teplotu konstantní, proto rostlinu není vhodné pěstovat na parapetu nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, pro svůj zdravý růst tedy vyžadují dostatek světla.
Semena sázíme do substrátu, který vždy předem spaříme, do hloubky maximálně 0,3 cm. Ideálně použijeme speciální substrát pro chilli papričky. Půda nesmí být přemokřená, měli bychom ji ale udržovat neustále vlhkou.
Pro docílení pálivějších plodů a zabránění popraskání papriček je dobré během jejich dozrávání zálivku omezit. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinky přesazujeme na zahradu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, přibližně v druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Rostlina by měla mít dostatek světla, případně vysazujeme do skleníku. Brazilský pepř lze bez problémů pěstovat také ve větším květináči na balkóně.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Ten můžeme podpořit například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a umožňuje rostlině přijímat větší množství živin.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Tímto přírodním přípravkem podpoříte bohatý růst rostlin. Přípravek je určený k rozvoji kořenového systému, který je základem pro vitalitu a kvalitní výnos.
Přípravek je založen na přírodní bázi, což jistě ocení příznivci bio pěstování.
Inporo Stimulátor obsahuje jednak huminové látky, které mají vliv na metabolismus rostlin, a extrakt z mořské řasy, který navíc zvyšuje odolnost vůči stresových faktorům.
Je určený pro zeleninu, okrasné rostliny, dřeviny, ovocné stromy, trávníky či drobné ovoce.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a půdními houbami.
Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a efektivnější dodání těchto látek rostlinám.
Zajišťuje lepší růst, bohatší a zdravější kořenový systém a zvýšení tvorby květů a plodů.
Přípravek je vhodný na rajčata, papriky, okurky, dýně, fazole a další zeleninu.
Nehodí se pro brukvovité a merlíkovité.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Substral Careo je ochranný přípravek, působící jako systémový i kontaktní insekticid.
Působí proti mšicím, molicím, sviluškám apod.
Přípravek je oblíbený pro rychlost působení a účinnost.
Pracovní rukavice Flower jsou odolné a zároveň prodyšné dámské rukavice, určené především pro práci na zahradě.
Velikost rukavic 7.
Nora je krásný plastový čtvercový květináč v barvě terakoty na 4 nízkých nožičkách.
Lehce se rozevírá, má ohnutý horní okraj a v horní a dolní části nalezneme 3 tenké ozdobné proužky.
Vhodný pro užití v interiéru i exteriéru.
Kultivátor značky Fiskars je vynikajícím pomocníkem, který je díky obsahu polyamidu vyztuženého skelnými vlákny vysoce odolný vůči ohnutí.
Tento kultivátor je možné ostřit. Kultivátor je opatřen otvorem pro zavěšení.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Naga Viper je odrůda pocházející z Anglie.
Rostlina dorůstá výšky 120–140 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Papričky jsou velké až 6 cm a zralé mají sytě červenou barvu a jsou výrazně zvrásněné.
Odrůda patří mezi jednu z nejpálivějších odrůd, její SHU je až 1 382 118 jednotek. Tyto papričky se využívají zejména k sušení nebo k přípravě pálivých omáček.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.
Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček.
Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a je oblíbená zejména v Mexiku a Jižní Americe.
Doba zrání je okolo 100 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Trinidad Scorpion Butch je velmi pálivá odrůda, původem z Austrálie.
Rostlina dorůstá výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlépe se jí bude dařit ve skleníku.
Plody jsou drobné, mají tenkou stěnu a nepravidelný tvar. S dozráváním mění svou barvu od zelené přes žlutou až do světle červené.
Papričky patří mezi extrémně pálivé i v malém množství, její SHU je 1 463 700 jednotek.
Její chuť je velmi výrazná a aromatická. Při konzumaci bychom měli dbát maximální opatrnosti, jelikož pálivost papričky postupně zesiluje. Hodí se k tepelnému zpracování i sušení.
Doba zrání je okolo 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda chilli papričky, původem z Indie.
Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a hodí se pro pěstování v záhoně, ale lépe se jí bude dařit v květináči. Není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé a mají typický hrbolatý tvar. Jejich barva se mění se zráním od zelené až po čokoládově hnědou.
Papričky této odrůdy řadíme mezi extrémně pálivé (pálivost SHU až 1 000 000 jednotek). Chuť je velmi aromatická a využívá se především pro přípravu pokrmů indické kuchyně.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žluté je jedna z nejpálivějších odrůd na světě.
Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,5 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě červenou barvu.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 2 000 000 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žluté je jedna z nejpálivějších odrůd na světě.
Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,5 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě žlutou barvu.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 2 000 000 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli paprika Bhut Jolokia je odrůda pocházející z Indie. Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a můžeme ji pěstovat ve venkovním záhoně nebo i doma ve větším květináči. Odrůda není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé se slabší stěnou a zráním dostávají žlutou barvu.
Paprička patří mezi jedny z nejpálivějších na světě a má pálivost více jak 1 000 000 SHU jednotek. Je vhodná na přípravu všech indických jídel nebo kari pokrmů, kterým dodá perfektní ovocné aroma.
Doba zrání je přibližně 60 dní.