Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
-
SazeniceSleva 20 %
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Trinidad Scorpion Butch - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks
Chilli Trinidad Scorpion Butch je velmi pálivá odrůda, původem z Austrálie.
Rostlina dorůstá výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlépe se jí bude dařit ve skleníku.
Plody jsou drobné, mají tenkou stěnu a nepravidelný tvar. S dozráváním mění svou barvu od zelené přes žlutou až do světle červené.
Papričky patří mezi extrémně pálivé i v malém množství, její SHU je 1 463 700 jednotek.
Její chuť je velmi výrazná a aromatická. Při konzumaci bychom měli dbát maximální opatrnosti, jelikož pálivost papričky postupně zesiluje. Hodí se k tepelnému zpracování i sušení.
Doba zrání je okolo 120 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.
Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček.
Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a je oblíbená zejména v Mexiku a Jižní Americe.
Doba zrání je okolo 100 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.
Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.
Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá.
Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Chilli Bleeding Jigsaw je odrůda nové chilli papričky, která patří mezi ty nejpálivější.
Dorůstá do výšky kolem 60–80 cm a má keřovitý růst. Plody jsou jasně oranžové barvy a silně aromatické.
Má široké využití především v kulinářském odvětví a díky svému vzhledu působí i dekorativně.
Vegetační doba je přibližně 90 dnů.
SHU se pohybuje v rozmezí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotek.
Chilli 7 Pot Primo je vhodná pro pěstování v interiéru i ve skleníku.
Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček na světě, která byla pojmenována po svém šlechtiteli v USA roku 2005.
Rostlina je poměrně mohutného vzrůstu, dorůstá až do výšky 130 cm a šířky 100 cm.
Plodí červené jehlanovité papričky o průměru 3–5 cm, které mají typický ocásek.
Vegetační doba je asi 130 dní.
SHU je přibližně 1 500 000 jednotek. Což ji dělá 300x pálivější, než chilli Jalapeno.
Okrasná paprika Salsa je jednoletá rostlina v mixu barev od žluté, oranžové až po červenou.
Jedná se o letní i podzimní hrnkovou kulturu. Má malé zašpičatělé plody s pevnou a hladkou slupkou.
Na rostlině vydrží plody celkem dlouho a v průběhu dozrávání mění svou barvu.
Vzhledem k vysoké pálivosti nejsou vhodné ke konzumaci.
Chilli paprika Bhut Jolokia je odrůda pocházející z Indie. Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a můžeme ji pěstovat ve venkovním záhoně nebo i doma ve větším květináči. Odrůda není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé se slabší stěnou a zráním dostávají žlutou barvu.
Paprička patří mezi jedny z nejpálivějších na světě a má pálivost více jak 1 000 000 SHU jednotek. Je vhodná na přípravu všech indických jídel nebo kari pokrmů, kterým dodá perfektní ovocné aroma.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Carolina Reaper Chocolate je velmi teplomilná odrůda chilli papričky.
Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo doma. Plodí 4–5 cm dlouhé papričky, které mají nepravidelný tvar a dozrávají do hnědé barvy.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 600 000 jednotek. Papričky jsou velmi aromatické a hodí se k dochucování teplých pokrmů.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Chilli 7 Pot Primo je vhodná pro pěstování v interiéru i ve skleníku.
Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček na světě, která byla pojmenována po svém šlechtiteli v USA roku 2005.
Rostlina je poměrně mohutného vzrůstu, dorůstá až do výšky 130 cm a šířky 100 cm.
Plodí červené jehlanovité papričky o průměru 3–5 cm, které mají typický ocásek.
Vegetační doba je asi 130 dní.
SHU je přibližně 1 500 000 jednotek. Což ji dělá 300x pálivější, než chilli Jalapeno.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda chilli papričky, původem z Indie.
Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a hodí se pro pěstování v záhoně, ale lépe se jí bude dařit v květináči. Není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé a mají typický hrbolatý tvar. Jejich barva se mění se zráním od zelené až po čokoládově hnědou.
Papričky této odrůdy řadíme mezi extrémně pálivé (pálivost SHU až 1 000 000 jednotek). Chuť je velmi aromatická a využívá se především pro přípravu pokrmů indické kuchyně.
Okrasná paprika Salsa je jednoletá rostlina v mixu barev od žluté, oranžové až po červenou.
Jedná se o letní i podzimní hrnkovou kulturu. Má malé zašpičatělé plody s pevnou a hladkou slupkou.
Na rostlině vydrží plody celkem dlouho a v průběhu dozrávání mění svou barvu.
Vzhledem k vysoké pálivosti nejsou vhodné ke konzumaci.
Chilli 7 Pot Brain Strain je extrémně pálivá odrůda chilli papričky.
Rostlina dorůstá výšky až 100 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě žluté, 4–5 cm dlouhé papriky s nerovným povrchem připomínajícím lidský mozek.
Papričky patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 400 000 jednotek. Hodí se k dochucování omáček nebo k nakládání.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli 7 Pot Bubblegum je relativně mladý druh chilli, který byl vypěstován v roce 2011 ve Velké Británii křížením chilli Trinidad Yellow 7 Pot a Moruga Scorpion.
Vzhledem zůstal podobný právě Chilli Moruga Scorpionu. Zralé plody mají žlutou barvu, která prosakuje až ke stonkům a vytváří tak jedinečný vzhled.
Keř dorůstá výšky okolo 1 metru. Pokud mu však dáte více prostoru, může dosáhnout až dvojnásobné výšky a počtu plodů.
Jedná se o extrémně pálivou papričku s SHU 750 00000–1 000 000, která i přesto vyniká svěží ovocnou chutí.