Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
-
SazeniceSleva 20 %
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Trinidad Scorpion Butch žluté - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks
Chilli Trinidad Scorpion Butch žluté je odrůda pocházející z Austrálie.
Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,8 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě žlutou barvu.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 463 700 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
- částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
- obstará rostlinu výživnými látkami
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.
Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček.
Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a je oblíbená zejména v Mexiku a Jižní Americe.
Doba zrání je okolo 100 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá.
Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Chilli 7 Pot Brain Strain je extrémně pálivá odrůda chilli papričky.
Rostlina dorůstá výšky až 100 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě žluté, 4–5 cm dlouhé papriky s nerovným povrchem připomínajícím lidský mozek.
Papričky patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 400 000 jednotek. Hodí se k dochucování omáček nebo k nakládání.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli paprika Bhut Jolokia je odrůda pocházející z Indie. Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a můžeme ji pěstovat ve venkovním záhoně nebo i doma ve větším květináči. Odrůda není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé se slabší stěnou a zráním dostávají žlutou barvu.
Paprička patří mezi jedny z nejpálivějších na světě a má pálivost více jak 1 000 000 SHU jednotek. Je vhodná na přípravu všech indických jídel nebo kari pokrmů, kterým dodá perfektní ovocné aroma.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Carolina Reaper Chocolate je velmi teplomilná odrůda chilli papričky.
Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo doma. Plodí 4–5 cm dlouhé papričky, které mají nepravidelný tvar a dozrávají do hnědé barvy.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 600 000 jednotek. Papričky jsou velmi aromatické a hodí se k dochucování teplých pokrmů.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate byla donedávna nejpálivější odrůdou chilli papriček (od roku 2012) a pochází z Trinidadu.
Její plody mají délku až 8 cm a jsou velmi aromatické.
Vůně je klasická po citrusech, chuť je oproti červené verzi sladší a pocitově příjemnější.
Rostlina dorůstá do max. výšky 60 cm.
Pálivost je přes 2 000 000 jednotek SHU.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je drobná odrůda chilli papriček, pocházející z Karabiku.
Rostlina dorůstá pouze 45–65 cm a plodí asi 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu a citrusovou vůni.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, s SHU 1 200 000–2 000 000 jednotek.
Papričky se používají hlavně k dochucování omáček nebo polévek.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.
Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.
Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli Naga Viper je odrůda pocházející z Anglie.
Rostlina dorůstá výšky 120–140 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Papričky jsou velké až 6 cm a zralé mají sytě červenou barvu a jsou výrazně zvrásněné.
Odrůda patří mezi jednu z nejpálivějších odrůd, její SHU je až 1 382 118 jednotek. Tyto papričky se využívají zejména k sušení nebo k přípravě pálivých omáček.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.
Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček.
Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a je oblíbená zejména v Mexiku a Jižní Americe.
Doba zrání je okolo 100 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.