Kategorie
-
Cibuloviny a sazeniceKvětiny na podzimní výsadbu v předprodeji
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
- Zelenina - sadbaPředprodej česneku i sazečky zahájen
- BIO produkty
- Okrasné rostlinyLetničky i trvalky pro zpestření záhonků
-
Zelenina a ovoce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
-
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-

Peruánský narcis Sulphur Queen - Ismena -...

Sasanka vábná White Splendour - Anemone blanda...
Zelí Pourovo bílé polopozdní - Brassica oleracea - prodej semen - 200 ks
Zelí Pourovo bílé je polopozdní odrůda zelí, vhodná pro podzimní sklizeň.
Odrůda se vyznačuje velmi vysokým výnosem.
Tvoří zelené hlávky, které váží mezi 4–6 kg a jsou velmi husté.
Používá se zejména ke krouhání nebo skladování.
S předpěstováním zelí můžeme začít v únoru nebo v březnu. Semínka vyséváme do sadbovačů do skleníku do hloubky 0,5 cm.
Doba klíčení je přibližně jeden týden při teplotě 20 °C. Jakmile narostou oba dva děložní lístky, teplotu snížíme na 10 °C přibližně na týden. Poté se vrátíme k teplotě od 16 do 20 °C.
Ven přesazujeme ve druhé polovině května. Rostliny by měly být silné s 5–7 listy. Stanoviště volíme slunečné (nikoli přímé slunce) s vyšší vzdušnou vlhkostí, rostlině tedy vyhovují polohy, kde častěji prší. Jinak pravidelně a dostatečně zaléváme. Sázíme do sponu alespoň 50 x 50 cm. Půdu volíme dobře propustnou, zásobenou živinami s dostatečným obsahem vápníku a dusíku (toho, ale nesmí být příliš). Hnojíme ideálně chlévským hnojem.
Zelí se sklízí přibližně za 3–5 měsíců, dle podmínek pěstování. Pevná a tvrdá hlávka se odřezává u země. Zelí zchladíme a uchováváme při teplotě 1 °C v chladné a vlhké místnosti.