Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hyacint Miss Saigon - Hyacinthus - prodej...
Ocún Lilac Wonder - Colchicum - prodej...
Sadbový česnek Matinka - Allium sativum -...
Pivoňka Dr. Alex Flamming - Paeonia lactiflora...
Narcis Golden Ducat - Narcissus L. - prodej...
Zdravý česnek NEW - máčení sadby - AgroBio -...
Zelí bílé Filderkraut - Brassica oleracea - prodej semen - 150 ks
Zelí bílé Filderkraut je poloraná odrůda zelí, určená ke kvašení.
Hlávky jsou kuželovitého tvaru a špičaté, o hmotnosti 3–6 kg a mají vynikající chuť s velkým obsahem cukru.
Nejsou vhodné k dlouhodobému skladování.
S předpěstováním zelí můžeme začít v únoru nebo v březnu. Semínka vyséváme do sadbovačů do skleníku do hloubky 0,5 cm.
Doba klíčení je přibližně jeden týden při teplotě 20 °C. Jakmile narostou oba dva děložní lístky, teplotu snížíme na 10 °C přibližně na týden. Poté se vrátíme k teplotě od 16 do 20 °C.
Ven přesazujeme ve druhé polovině května. Rostliny by měly být silné s 5–7 listy. Stanoviště volíme slunečné (nikoli přímé slunce) s vyšší vzdušnou vlhkostí, rostlině tedy vyhovují polohy, kde častěji prší. Jinak pravidelně a dostatečně zaléváme. Sázíme do sponu alespoň 50 x 50 cm. Půdu volíme dobře propustnou, zásobenou živinami s dostatečným obsahem vápníku a dusíku (toho, ale nesmí být příliš). Hnojíme ideálně chlévským hnojem.
Zelí se sklízí přibližně za 3–5 měsíců, dle podmínek pěstování. Pevná a tvrdá hlávka se odřezává u země. Zelí zchladíme a uchováváme při teplotě 1 °C v chladné a vlhké místnosti.