Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
-
SazeniceSleva 20 % na vše
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Květinová směs - užitečný hmyz - prodej semen -...
BIO Sója Edamame Chiba Green - Glycine max -...
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Chilli Peter Orange - Capsicum annuum - prodej semen - 5 ks
Chilli Peter Orange je zvláštní odrůda chilli, původem ze Severní Ameriky.
Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm. Odrůda je známá především díky svým plodům, které svým neobvyklým tvarem připomínají mužské přirození.
Plody této odrůdy jsou dlouhé 5–8 cm a dozrávají do sytě oranžové barvy.
Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 10 000–25 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
- částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
- obstará rostlinu výživnými látkami
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit.
Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.
Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.
Má vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlouhé plody. Papričky mají sytě červenou barvu a pevnou slupku. Při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Tato odrůda patří ke středně pálivým, její SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.
Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.
Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Chilli Serrano Tampiqueno je mírně pálivá odrůda, původem z Mexika.
Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm a je velmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlouhé plody, které zráním mění svou barvu od zelené až po jasně červenou.
Odrůda je středně pálivá, SHU je 5 000–20 000 jednotek. Hodí se k přímé konzumaci i k tepelné úpravě např. do omáček nebo sals.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Peter je neobvyklá odrůda chilli papričky, pocházející ze Severní Ameriky.
Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm a plodí papričky jedinečného tvaru a o velikosti až 12 cm. Papričky dozrávají do jasně červené barvy a mají nasládlou, příjemně pálivou chuť.
Jejich pálivost je 10 000–25 000 SHU jednotek.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.
Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu.
Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Aji Crystal je odrůda pocházející z Chile.
Rostlina dorůstá do výšky kolem 90 cm a lze ji pěstovat ve skleníku i na slunném venkovním stanovišti. Plody jsou 5–9 cm dlouhé papričky s tenkou stěnou a sytě červenou barvou.
Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Papričky se hodí k sušení nebo k dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 90 dní.
Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.
U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase.
Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí.
Doba zrání je přibližně 90 dnů.
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit.
Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.
Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.
Má vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Kajenský pepř je odrůda s původem v Jižní Americe.
Rostlina je velmi drobná, dorůstá pouze 30–50 cm, takže se hodí pro pěstování ve velkém květináči. Plodí cca 10 cm dlouhé papriky, které mají sytě červenou barvu. Slupka papriček je velmi pevná, proto při vhodném skladování vydrží dlouho čerstvé.
Odrůda patří ke středně pálivým, o SHU 30 000–50 000 jednotek. Používá se hlavně na dochucování pokrmů a je velmi oblíbený kvůli svým léčivým účinkům.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.
Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty.
Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše.
Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám.
SHU je přibližně 30 000 jednotek.