Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli 7 Pot Douglah Red - Capsicum chinense - prodej semen - 7 ks
Chilli 7 Pot Douglah Red se řadí mezi extra pálivé odrůdy chilli.
Plodí papričky, které se používají na dochucování pokrmů.
Rostlina je vysoká 100–150 cm – proto potřebuje ke svému růstu dostatečnou oporu.
Pálivost je více než 1 milion SHU jednotek (1,35).
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Algavit je pomocný přípravek z mořských řas, který je určen k péči o rostliny během vegetační doby.
Produkt je v podobě prášku, který funguje jako stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Hodí se pro pěstování zeleniny, pokojových rostlin, balkónových a jiných rostlin nebo trávníku. Své uplatnění má také v zemědělství.
Hoštické hnojivo je čistě přírodní organické NPK hnojivo, vhodné pro všechny rostliny.
Guáno je přírodní složka, pocházející z trusu mořských ptáků.
Hnojivo není určeno k rozpouštění ve vodě a k aplikování formou zálivky.
NeemAzal je postřikový insekticidní přípravek z výtažku tropické rostliny Azadiracha indica.
Působí proti žravým škůdcům jako jsou mšice, smutnice, třásněnky aj.
Používá se k ochraně brambor, kořenové zeleniny, špenátu apod.
Přípravek je poměrně šetrný k přírodě.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorzhizní symbiózy mezi kořeny a půdními houbami.
Hodí se pro rajčata, papriky, okurky, dýně, melouny a hrách.
Zlepšuje růst, tvorbu kořenového systému a zvyšuje tvorbu květů a plodů.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Plantasorb je ekologický přípravek, který pomáhá zadržovat půdní vlhkost, což zajišťuje rostlinám neustálý přísun vody. Navíc zabraňuje prosakování a šetří tak vodu.
Nejlépe funguje spolu s mykorhizními houbami. Zajišťují efektivnější přenos získané vody ke kořenovému systému rostliny.
V suchých obdobích zajišťuje rostlinám vyrovnaný růst a zlepšuje provzdušnění půdy.
Tento přírodní produkt zůstává v půdě několik let a postupně se rozkládá.
Jedná se o vysoce kvalitní lopatku značky Fiskars, která je vyrobena z materiálu FiberComp. Lopatka je lehká, a zároveň pevná, odolná proti ohnutí, povětrnostním vlivům a korozi.
Lopatka Fiskars SOLID má čtvero využití – lžička pro výsev osiva, ostrý hrot pro hloubení výsevní jamky, rozšiřující lopatka a měřítko pro určení hloubky výsevu. Měřítko obsahuje anglickou a metrickou stupnicí, která je dobře čitelná a odolná vůči poškození.
Pracovní rukavice Flower jsou odolné a zároveň prodyšné dámské rukavice, určené především pro práci na zahradě.
Velikost rukavic 7.
Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papriček, která se s oblibou používá v pokrmech thajské a indické kuchyně.
Plodem jsou silně aromatizované a štíhlé papričky s délkou kolem 7,5 cm. Lze je využít k autentickému dochucení asijských polévek, omáček, salátů, kari a smažených pokrmů.
Pro tuto chilli papričku je typický kompaktní růst.
Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu mezi 100 000 a 225 000 SHU – je řazena mezi výrazné a pálivé kultivary.
Okrasná paprika Salsa je jednoletá rostlina v mixu barev od žluté, oranžové až po červenou.
Jedná se o letní i podzimní hrnkovou kulturu. Má malé zašpičatělé plody s pevnou a hladkou slupkou.
Na rostlině vydrží plody celkem dlouho a v průběhu dozrávání mění svou barvu.
Vzhledem k vysoké pálivosti nejsou vhodné ke konzumaci.
Chilli 7 Pot Primo je vhodná pro pěstování v interiéru i ve skleníku.
Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček na světě, která byla pojmenována po svém šlechtiteli v USA roku 2005.
Rostlina je poměrně mohutného vzrůstu, dorůstá až do výšky 130 cm a šířky 100 cm.
Plodí červené jehlanovité papričky o průměru 3–5 cm, které mají typický ocásek.
Vegetační doba je asi 130 dní.
SHU je přibližně 1 500 000 jednotek. Což ji dělá 300x pálivější, než chilli Jalapeno.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, která v sobě svým jedinečným vzhledem snoubí druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody jsou červené, jinak tvarované, mnohdy i pokroucené.
Pálivost je pravděpodobně srovnatelná s druhem Carolina Reaper, která je na Scovilleho škále v rozmezí 1,4–2,2 milionu SHU. Pro tuto odrůdu však zatím nebyly přesné jednotky stanoveny.
Chuť této papričky je typicky ovocná, ale vzápětí přehlušena velmi intenzivní a dlouhodobou pálivostí.
Chilli Bleeding Jigsaw je odrůda nové chilli papričky, která patří mezi ty nejpálivější.
Dorůstá do výšky kolem 60–80 cm a má keřovitý růst. Plody jsou jasně oranžové barvy a silně aromatické.
Má široké využití především v kulinářském odvětví a díky svému vzhledu působí i dekorativně.
Vegetační doba je přibližně 90 dnů.
SHU se pohybuje v rozmezí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotek.
Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.
Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.
Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.
Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je drobná odrůda chilli papriček, pocházející z Karabiku.
Rostlina dorůstá pouze 45–65 cm a plodí asi 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu a citrusovou vůni.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, s SHU 1 200 000–2 000 000 jednotek.
Papričky se používají hlavně k dochucování omáček nebo polévek.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.
Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.
Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení.
Doba zrání je přibližně 120 dní.