×
PPL Parcelshop

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Bhut Jolokia - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks

×

Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.

Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.

Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení. 

Doba zrání je přibližně 120 dní.

Číst víceShow less
119 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001721
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001721

Parametry

Výška
90 - 120 cm
120 - 200 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Extra pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Pozdní
Mohlo by se hodit
156 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.

Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.

Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.

Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

96 Kč s DPH

Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.

Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček. 

Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a je oblíbená zejména v Mexiku a Jižní Americe. 

Doba zrání je okolo 100 dní.

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

53 Kč s DPH

Chilli Bleeding Jigsaw je odrůda nové chilli papričky, která patří mezi ty nejpálivější

Dorůstá do výšky kolem 60–80 cm a má keřovitý růst. Plody jsou jasně oranžové barvy a silně aromatické.

Má široké využití především v kulinářském odvětví a díky svému vzhledu působí i dekorativně

Vegetační doba je přibližně 90 dnů.

SHU se pohybuje v rozmezí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotek.

8 produktů ve stejné kategorii
119 Kč s DPH

Chilli 7 Pot Primo je vhodná pro pěstování v interiéru i ve skleníku.

Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček na světě, která byla pojmenována po svém šlechtiteli v USA roku 2005. 

Rostlina je poměrně mohutného vzrůstu, dorůstá až do výšky 130 cm a šířky 100 cm.

Plodí červené jehlanovité papričky o průměru 3–5 cm, které mají typický ocásek.

Vegetační doba je asi 130 dní. 

SHU je přibližně 1 500 000 jednotek. Což ji dělá 300x pálivější, než chilli Jalapeno.

101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda chilli papričky, původem z Indie.

Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a hodí se pro pěstování v záhoně, ale lépe se jí bude dařit v květináči. Není mrazuvzdorná. 

Plody jsou 5–8 cm dlouhé a mají typický hrbolatý tvar. Jejich barva se mění se zráním od zelené až po čokoládově hnědou

Papričky této odrůdy řadíme mezi extrémně pálivé (pálivost SHU až 1 000 000 jednotek). Chuť je velmi aromatická a využívá se především pro přípravu pokrmů indické kuchyně.

106 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Butch žluté je odrůda pocházející z Austrálie.

Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,8 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě žlutou barvu.

Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 463 700 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček. 

Doba zrání je přibližně 100 dní.

53 Kč s DPH

Chilli Bleeding Jigsaw je odrůda nové chilli papričky, která patří mezi ty nejpálivější

Dorůstá do výšky kolem 60–80 cm a má keřovitý růst. Plody jsou jasně oranžové barvy a silně aromatické.

Má široké využití především v kulinářském odvětví a díky svému vzhledu působí i dekorativně

Vegetační doba je přibližně 90 dnů.

SHU se pohybuje v rozmezí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotek.

127 Kč s DPH

Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.

Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.

Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.

Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.

Doba zrání je okolo 120 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Butch je velmi pálivá odrůda, původem z Austrálie.

Rostlina dorůstá výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. 

Plody jsou drobné, mají tenkou stěnu a nepravidelný tvar. S dozráváním mění svou barvu od zelené přes žlutou až do světle červené

Papričky patří mezi extrémně pálivé i v malém množství, její SHU je 1 463 700 jednotek.

Její chuť je velmi výrazná a aromatická. Při konzumaci bychom měli dbát maximální opatrnosti, jelikož pálivost papričky postupně zesiluje. Hodí se k tepelnému zpracování i sušení. 

Doba zrání je okolo 120 dní.

100 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia bílé je netradiční odrůda, pocházející z Indie.

Rostlina dorůstá výšky až 90 cm, není mrazuvzdorná a nejlépe se jí bude dařit na velmi slunném a teplém stanovišti. Plodí 5–9 cm dlouhé papričky s nepravidelným tvarem. Jejich barva se zráním mění ze zelené barvy až na krémově bílou

Odrůda patří mezi vysoce pálivé, se SHU přes 1 000 000 jednotek. Papričky se používají zejména k dochucování indických jídel nebo sušení. 

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se