
Cibule sazečka Birnformige - Allium cepa -...

Šťavel růžový - Oxalis deppei - prodej...

Cibule Braunschweiger je velmi oblíbená středně raná odrůda červené cibule.
Plody se vyznačují kvalitní bílou dužinou lehce ostré chuti. Mají červenou barvu a dosahují hmotnosti přibližně 100–130 g. Tato odrůda se vyznačuje nadprůměrným výnosem.
Cibule se hodí k přímé konzumaci, k přípravě různých pokrmů (skvěle se hodí do guláše), ale také ji lze bez problému zamrazit nebo skladovat.
Doba mezi výsevem a sklizní je cca 120–130 dnů.
Výsev probíhá od dubna (až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by nám rostlinky měli dorůst na tloušťku 5 cm. Sázíme ideálně do sponu 25–30 x 10–15 cm.
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin, písčitohlinitá, neutrální či mírně zásaditá. Doporučujeme používat hnojiva přímo k dohnojení cibulí, např. Agro hnojivo.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Cibule se sklízí v období od července do listopadu. Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se