Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Cibule jarní kuchyňská Všetana - Allium cepa - prodej semen - 200 ks
Cibule jarní Všetana je tradiční poloraná odrůda cibule. Cibule je vřetenovitého tvaru a suknice mají okrově žlutou barvu. Dužina má bílou až nažloutlou barvu s jemně nasládlou chutí.
Cibule je odolná k mechanickému poškození, ale vyžaduje rychlou sklizeň a úpravu. Je vhodná i ke krátkodobému skladování.
Balení o hmotnosti 0,65 g obsahuje přibližně 200 ks semen.
Výsev:
Výsev probíhá od dubna (až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by nám rostlinky měli dorůst na tloušťku 5 cm. Sázíme ideálně do sponu 25–30 x 10–15 cm.
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin, písčitohlinitá, neutrální či mírně zásaditá. Doporučujeme používat hnojiva přímo k dohnojení cibulí, např. Agro hnojivo.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Cibule se sklízí v období od července do listopadu. Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech.