×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Kajenský pepř zlatý - Capsicum annuum - prodej semen - 6 ks

×

Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou. 

Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti. 

Využívá se zejména k dochucování pokrmů. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Číst víceShow less
114 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000408
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíte začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000408

Parametry

Výška
45 - 65 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Žlutá
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

53 Kč s DPH

Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem

Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové

Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni

Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.

SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.

47 Kč s DPH

Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.

Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty. 

Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše. 

Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám. 

SHU je přibližně 30 000 jednotek.

8 produktů ve stejné kategorii
57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit

Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.

Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.

vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek. 

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

25 Kč s DPH

Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.

Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu. 

Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000  jednotek

Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.

74 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř je odrůda s původem v Jižní Americe.

Rostlina je velmi drobná, dorůstá pouze 30–50 cm, takže se hodí pro pěstování ve velkém květináči. Plodí cca 10 cm dlouhé papriky, které mají sytě červenou barvu. Slupka papriček je velmi pevná, proto při vhodném skladování vydrží dlouho čerstvé.

Odrůda patří ke středně pálivým, o SHU 30 000–50 000 jednotek. Používá se hlavně na dochucování pokrmů a je velmi oblíbený kvůli svým léčivým účinkům.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

69 Kč s DPH

Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.

Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy. 

SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel. 

Doba zrání je okolo 80 dní.

52 Kč s DPH

Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.

U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.

Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase

Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí

Doba zrání je přibližně 90 dnů

53 Kč s DPH

Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem

Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové

Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni

Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.

SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se