Kategorie
-
Cibuloviny a sazenicePrvní cibule pro podzimní výsadbu skladem
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
- Zelenina - sadbaPředprodej česneku i sazečky zahájen
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Zelenina a ovoceVypěstujte si čerstvý salát ještě teď
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
-
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Chrastavec makedonský - Knautia macedonica - prodej semen - 15 ks
Chrastavec makedonský je atraktivní trvalka, která pochází z Makedonie a je velmi nenáročná na pěstování.
Listy jsou střídavé, zelené, jemně ochlupené a hluboce vykrajované. Rostlina dorůstá do výšky kolem 50–80 cm.
Jeho půvabné květy, kulovité až polokulovité, mají sytě červenou až vínovou barvu a kvetou od června do září. Díky dlouhé době kvetení je ideální pro skalky a květinové záhony, kam navíc přitahuje motýly, včely a další opylovače, čímž podporuje biodiverzitu.
Pro prodloužení doby kvetení je doporučeno pravidelně odstraňovat odkvetlé květy.
Výsev:
Výsev chrastavce makedonského se provádí na jaře, ideálně během března a dubna. Pro výsev použijte lehký, dobře propustný substrát s příměsí písku, nejlépe substrát určený pro skalničky.
Semena jsou velmi drobná, proto je stačí pouze jemně přitlačit na povrch půdy nebo je lehce zapravit.
Rostlina preferuje slunečné stanoviště s dobře propustnou, chudší půdou, která by měla být neutrální až mírně zásaditá. Chrastavec je odolný vůči suchu a dobře snáší teplejší klima.
Optimální teplota pro klíčení je mezi 15–22 °C a obvykle trvá 2–3 týdny, záleží na teplotě a vlhkosti. Substrát udržujte mírně vlhký, ale dávejte pozor, aby rostlina nebyla přemokřená.