×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Kajenský pepř purple - Capsicum annuum - prodej semen - 8 ks

×

Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené. 

Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky. 

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek. 

Doba zrání je cca 80 dní.

Číst víceShow less
121 Kč s DPH
Není skladem
Upozorníme vás, až produkt bude skladem. Vložte váš email.
Kód zboží:
1001906
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001906

Parametry

Výška
45 - 65 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Fialová
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Poloraná
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

219 Kč s DPH

Jedná se o vysoce kvalitní lopatku značky Fiskars, která je vyrobena z materiálu FiberComp. Lopatka je lehká, a zároveň pevná, odolná proti ohnutí, povětrnostním vlivům a korozi.

Lopatka Fiskars SOLID má čtvero využití lžička pro výsev osiva, ostrý hrot pro hloubení výsevní jamky, rozšiřující lopatka a měřítko pro určení hloubky výsevu. Měřítko obsahuje anglickou a metrickou stupnicí, která je dobře čitelná a odolná vůči poškození.

8 produktů ve stejné kategorii
25 Kč s DPH

Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.

Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu. 

Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000  jednotek

Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.

110 Kč s DPH

Chilli Serrano Tampiqueno je mírně pálivá odrůda, původem z Mexika.

Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm a je velmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlouhé plody, které zráním mění svou barvu od zelené až po jasně červenou. 

Odrůda je středně pálivá, SHU je 5 000–20 000 jednotek. Hodí se k přímé konzumaci i k tepelné úpravě např. do omáček nebo sals. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Novinka
36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

73 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.

Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou. 

Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek. 

Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

66 Kč s DPH

Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.

Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.

Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek. 

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

114 Kč s DPH

Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou. 

Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti. 

Využívá se zejména k dochucování pokrmů. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

69 Kč s DPH

Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.

Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy. 

SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel. 

Doba zrání je okolo 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se