
Cibule sazečka Birnformige - Allium cepa -...

Šťavel růžový - Oxalis deppei - prodej...

Řepa salátová je polopozdní odrůda řepy, velmi odolná vůči chorobám. Bulva je kulatá, se světlejšími kruhy.
Tato odrůda je velmi výnosná.
Řepa se hodí ke konzervaci, tepelnému zpracování i ke konzumaci čerstvá.
Semena jsou mořená.
Červená řepa patří mezi velmi nenáročné plodiny, je podobně snadné ji vypěstovat jako např. mrkev. Zároveň je to velmi zdravá zelenina plná vitamínů (B, C, provitamín A), minerálů (vápník, hořčík, draslík, sodík aj.) a antioxidantů (kyselina listová, betain).
Řepu vyséváme přímo na venkovní stanoviště. Pro letní sklizeň ji vyséváme již na přelomu března a dubna, pro pozdní sklizeň až v průběhu května. Vyséváme do hloubky asi 0,5 cm. Doba klíčení je 10 a více dní. Ideální spon je 10–15 x 30 cm.
Řepu řadíme mezi rostliny druhé nebo třetí tratě (pokud ji sázíme do třetí trati doporučujeme přihnojovat slepičinci nebo tekutým organickým hnojivem). Řepa není náročná na půdu ani stanoviště. Lze ji pěstovat v písčité, hlinité i hodně humózní půdě, nemá ráda pouze půdy kyselé a štěrkovité. Rostlinu zaléváme pouze v případě velkého sucha.
Sklízíme řepu i s listy, necháme ji na záhoně vydýchat a poté ji uchováváme v chladu přikrytou pilinami. Kromě bulvy lze konzumovat i mladé listy.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se