Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyVhodné i do květináče
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Řepa červená Detroit 2 - Beta vulgaris - prodej bio semen - 50 ks
Řepa červená Detroit 2 je středně raná odrůda BIO řepy. Bulvy mají kulatý tvar, tmavě červenou barvu a jsou velmi kvalitní a chutné. Chutné jsou také mladé lístky této řepy.
Hodí se na do salátů, polévek a omáček.
Doba zrání je kolem 60 dní.
Balení o hmotnosti 0,8 g obsahuje přibližně 50 ks semen.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Červená řepa patří mezi velmi nenáročné plodiny, je podobně snadné ji vypěstovat jako např. mrkev. Zároveň je to velmi zdravá zelenina plná vitamínů (B, C, provitamín A), minerálů (vápník, hořčík, draslík, sodík aj.) a antioxidantů (kyselina listová, betain).
Řepu vyséváme přímo na venkovní stanoviště. Pro letní sklizeň ji vyséváme již na přelomu března a dubna, pro pozdní sklizeň až v průběhu května. Vyséváme do hloubky asi 0,5 cm. Doba klíčení je 10 a více dní. Ideální spon je 10 - 15 x 30 cm.
Řepu řadíme mezi rostliny druhé nebo třetí tratě (pokud ji sázíme do třetí trati doporučujeme přihnojovat slepičinci nebo tekutým organickým hnojivem). Řepa není náročná na půdu ani stanoviště. Lze ji pěstovat v písčité, hlinité i hodně humózní půdě, nemá ráda pouze půdy kyselé a štěrkovité. Rostlinu zaléváme pouze v případě velkého sucha.
Sklízíme řepu i s listy, necháme ji na záhoně vydýchat a poté ji uchováváme v chladu přikrytou pilinami. Kromě bulvy lze konzumovat i mladé listy.