Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si sazečku, brambory i česnek
- SazeniceVypěstujte si sladké ovoce ze sazenic
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-

Stimulátor pro zakořeňování - Zdravá zahrada -...

Montbrécie Lucifer - Crocosmia - prodej...

Kosatec sibiřský Double Standard - Iris...

BIO Brambory sadbové Belana - Solanum tuberosum...
Hořčice habešská - Brassica carinata - prodej semen - 250 ks
Hořčice habešská je méně známá odrůda, která se pěstuje hlavně v Etiopii a Súdánu, ale dá se pěstovat i u nás.
Rostlina má načervenalé lístky, které působí velmi dekorativně.
Lístky slouží jako přílohy do salátů a ze semen se vyrábí hořčice.
Hořčice není nijak náročná rostlina, stačí jí i půda poměrně chudá na živiny. Daří se jí v teplém a suchém podnebí, nemá ráda vlhko.
Semena vyséváme od poloviny března až do září. Semena nesnesou teplotu pod -5 °C, nevyséváme je tedy dříve.
Stanoviště volíme slunečné, s lehkou hlinitopísčitou a méně vysýchavou půdou s obsahem vápna. Nemá ráda půdy písčité, štěrkovité nebo jílovité a také těžce zaplevelené. Půdu můžeme předtím pohnojit, výnosy zvýší dusíkaté přípravky např. chilský ledek nebo hnojiva fosforečná. Nemá rád půdy čerstvě pohnojené chlévským hnojem, to bychom měli udělat spíše už na podzim před výsevem.
Výsev provádíme do malé hloubky (2–3 cm) a záhon udržujeme bez plevelů. Když rostlinka dosáhne výšky 10 cm, tak je přesadíme na vzdálenost 10 cm od sebe.
Sklizeň probíhá v době kdy se tobolky zbarví do hněda a semena zežloutnou. Pozdější sklizeň nevadí, ale je poté těžší tobolky otevřít. Rostliny poté vážeme do snopců a opatrně vymlátíme semena. Ty se dosušují a skladují na suchém místě.