
Lilie královská bílá - Lilium regale album -...

BIO Hořčice Wasabina je pro pěstování nenáročná asijská listová zelenina poskytující velmi dobré výnosy.
Listy hořčice mají lehce pálivou chuť, jsou široké, světle zelené. Díky typické chuti i aroma připomínají Wasabi.
Lze zpracovávat ve studené kuchyni i při tepelných úpravách.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Hořčice není nijak náročná rostlina, stačí jí i půda poměrně chudá na živiny. Daří se jí v teplém a suchém podnebí, nemá ráda vlhko.
Semena vyséváme od jara do podzimu. Semena nesnesou teplotu pod -5 °C, nevyséváme je tedy dříve.
Stanoviště volíme slunečné, s lehkou hlinitopísčitou a méně vysýchavou půdou s obsahem vápna. Nemá ráda půdy písčité, štěrkovité nebo jílovité a také těžce zaplevelené. Půdu můžeme předtím pohnojit, výnosy zvýší dusíkaté přípravky např. chilský ledek nebo hnojiva fosforečná. Nemá rád půdy čerstvě pohnojené chlévským hnojem, to bychom měli udělat spíše už na podzim před výsevem.
Výsev provádíme do malé hloubky (0,5–1 cm) a záhon udržujeme bez plevelů. Klíčení trvá přibližně 1–2 týdny, ale dle podmínek pěstování se doba může trochu prodloužit. Mezi semeny necháme přibližně 2,5 cm rozestupy.
Sklizeň probíhá v době kdy se tobolky zbarví do hněda a semena zežloutnou. Pozdější sklizeň nevadí, ale je poté těžší tobolky otevřít. Rostliny poté vážeme do snopců a opatrně vymlátíme semena. Ty se dosušují a skladují na suchém místě.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se