
Litoška - Galtonia candicans - prodej cibulovin...

Sasanka Hollandia - Anemone - prodej cibulovin...

Křen selský - Armoracia rusticana - prodej...

Máslová dýně Butternut se ke konci zužuje a vespod je zaoblená a širší.
Je oblíbená nejen pro svůj zajímavý dekorativní vzhled, ale i barvu. Slupka může být světle šedá až sytě oranžová. Dužina se vyznačuje oranžovou barvou a výbornou chutí.
Využití této dýně je všestranné. Lze si z ní připravit polévku, kompoty nebo ji péct v troubě.
K lepší skladovatelnosti i při teplotách přesahujících 12 °C napomáhá tenká vosková vrstva na povrchu.
S předpěstováním semen můžete začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní. Semena se sejí do hloubky přibližně 2 cm.
Rostliny přesazujte v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Obecně je ale u plazivých forem dýní doporučován přímý výsev.
Stanoviště volte slunné a chráněné. Půdu můžete připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 100 x 100 cm, ale doporučuje se i více.
Po sklizni plody uložte přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a nechte jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíte jejich trvanlivost. Poté je skladujte na chladném místě.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se