Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hyacint Miss Saigon - Hyacinthus - prodej...
Ocún Lilac Wonder - Colchicum - prodej...
Sadbový česnek Matinka - Allium sativum -...
Pivoňka Dr. Alex Flamming - Paeonia lactiflora...
Narcis Golden Ducat - Narcissus L. - prodej...
Zdravý česnek NEW - máčení sadby - AgroBio -...
Kopretina bílá - Chrysanthemum leucanthemum -...
Dobromysl obecná Aromata - Origanum vulgare -...
Borovice himalájská - Pinus wallichiana -...
Paprika kozí/beraní roh Poseidon - Capsicum...
Bazalka thajská - Ocimum basilicum var....
Perila červená - Perilla frutescendens var...
Tykev okrasná Autumn Wings - Cucurbita pepo - prodej semen - 5 ks
Jedná se o rostlinu s velmi zajímavými plody, které slouží jako skvělá dekorace.
Lze ji nechat popínat po vertikální opoře, jelikož je poléhavá a má dlouhé výhony.
Hmotnost jednotlivých plodů je přibližně 0,3–0,4 kg.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní, může být i delší.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Přímé výsevy provádíme také ve druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.