×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Cherry Bomb - Capsicum annuum - prodej semen - 6 ks

×

Chilli Cherry Bomb je mírně pálivá odrůda chilli papriček.

Rostlina dosahuje výšky okolo 60 cm a plodí asi 4 cm velké papričky kulovitého tvaru. Zralé plody mají krásně červenou barvu.

Pálivost odrůdy je 30 000–50 000 jednotek SHU.

Papričky se používají do guláše, na pizzu nebo do pokrmů asijské kuchyně.

Doba zrání je okolo 80 dní.

Číst víceShow less
110 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000332
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000332

Parametry

Výška
45 - 65 cm
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Mírně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Mohlo by se hodit
18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
110 Kč s DPH

Chilli Bulharská mrkev je odrůda chilli papriček, pocházející z Bulharska.

Rostlina je celkem drobná, dosahuje výšky kolem 40–60 cm. Plodí polodlouhé (8–12 cm) papričky se sytě oranžovoužlutou barvou, které jsou svým tvarem podobají mrkvi

Řadíme ji mezi mírně pálivé odrůdy, o SHU 1 000–5 000 jednotek. 

Papričky se používají zejména k nakládání a tepelnému zpracování. 

Doba zrání je okolo 70 dní.

106 Kč s DPH

Chilli Anaheim je známá odrůda chilli papriček, pocházející z Kalifornie. Proto se ji přezdívá kalifornské chilli nebo novomexická paprika.

Rostlina dosahuje výšky přibližně 60–80 cm a nejlépe se jí daří ve skleníku. Plodí až 15 cm dlouhé plody, které dozráváním mění svou barvu z tmavě zelené až do červené nebo hnědé barvy. 

Odrůda patří mezi mírně pálivé o SHU 500–2 500 jednotek. Papričky se využívají především pro přípravu mexických jídel, např. na přípravu salsy, zeleného chilli nebo k plnění a grilování.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

8 produktů ve stejné kategorii
110 Kč s DPH

Chilli Bulharská mrkev je odrůda chilli papriček, pocházející z Bulharska.

Rostlina je celkem drobná, dosahuje výšky kolem 40–60 cm. Plodí polodlouhé (8–12 cm) papričky se sytě oranžovoužlutou barvou, které jsou svým tvarem podobají mrkvi

Řadíme ji mezi mírně pálivé odrůdy, o SHU 1 000–5 000 jednotek. 

Papričky se používají zejména k nakládání a tepelnému zpracování. 

Doba zrání je okolo 70 dní.

73 Kč s DPH

Chilli Jalapeno fialové je odrůda pocházející z Mexika.

Odrůda tvoří nižší keře o výšce kolem 50 cm a je velmi výnosná. Plodí až 7 cm dlouhé papričky, které dozrávají přes červenou až do tmavě fialové barvy.

Pálivost odrůdy je 2 500–8 000 SHU jednotek a patří k mírně pálivým druhům.

Z papriček se připravuje známý mexický pokrm "Jalapeno poppers" nebo jsou vhodné ke konzervaci. 

Doba zrání je přibližně 75 dní.

87 Kč s DPH

Chilli Jalapeno pocházejí z Mexika a jsou často považovány za velmi pálivé, ale v porovnání s ostatními extrémy patří mezi ty mírnější chilli papričky.

Jedná se o výnosnou odrůdu se zelenými až hnědými plody, které se postupně mění zráním a mají dekorativní vzhled. Plody jsou asi 7 cm dlouhé.

Kompaktní keříky dorůstají výšky kolem 50–70 cm

Na Scovillově stupnici mají hodnotu mezi 2 500–8 000 SHU, což je řadí mezi mírně pálivé

Nejčastější způsob konzumace je přímý (čerstvé), též jsou oblíbené i v sušené a nakládané podobě

Vegetační doba je přibližně 75 dní.

76 Kč s DPH

Chilli Large Red Cherry Hot je mírně pálivá odrůda chilli papriček pocházející z Maďarska. Pálivost je 2 500–5 000 SHU.

Běžně se této odrůdě říká cherry maďarské feferonky. Plodí drobné kulaté plody s šířkou až 2,5 cm. 

Velice se hodí k naložení do olivového oleje, k nakládaným sýrům či ke konzumaci za syrova.

Tato odrůda chilli má samosprašné květy bílé barvy.

Celkově rostlina dosahuje výšky 60 cm.

106 Kč s DPH

Chilli Anaheim je známá odrůda chilli papriček, pocházející z Kalifornie. Proto se ji přezdívá kalifornské chilli nebo novomexická paprika.

Rostlina dosahuje výšky přibližně 60–80 cm a nejlépe se jí daří ve skleníku. Plodí až 15 cm dlouhé plody, které dozráváním mění svou barvu z tmavě zelené až do červené nebo hnědé barvy. 

Odrůda patří mezi mírně pálivé o SHU 500–2 500 jednotek. Papričky se využívají především pro přípravu mexických jídel, např. na přípravu salsy, zeleného chilli nebo k plnění a grilování.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se