Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hyacint Miss Saigon - Hyacinthus - prodej...
Ocún Lilac Wonder - Colchicum - prodej...
Sadbový česnek Matinka - Allium sativum -...
Pivoňka Dr. Alex Flamming - Paeonia lactiflora...
Narcis Golden Ducat - Narcissus L. - prodej...
Zdravý česnek NEW - máčení sadby - AgroBio -...
Minipařeniště Medium zelené - 47 x 16 x 12 cm -...
Rozchodnice růžová - Rhodiola rosea - prodej...
Brambořík nachový - Cylamen coum - prodej...
Locika kompasová - Lactuca serriola - prodej...
Řepík lékařský - Agrimonia eupatoria - prodej...
Frézie plnokvětá fialová - Freesia - prodej...
Květák raný Beta - Brassica oleracea - prodej...
Tykev Boston Marrow - Cucurbita maxima - prodej semen - 8 ks
Tykev Boston Marrow je prastará odrůda tykve typu "Hubbard", která má plody s typicky zahnutou stopkou.
Rostlina je popínavá a plodí tmavě oranžové až červené tykve o hmotnosti 4 - 7 kg.
Tato odrůda je velmi dekorativní, zároveň je i jedlá a má vynikající chuť. Hodí se zejména k přípravě teplých pokrmů.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní, může být i delší.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Přímé výsevy provádíme také ve druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.