Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Serrano Tampiqueno - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Chilli Serrano Tampiqueno je mírně pálivá odrůda, původem z Mexika.
Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm a je velmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlouhé plody, které zráním mění svou barvu od zelené až po jasně červenou.
Odrůda je středně pálivá, SHU je 5 000–20 000 jednotek. Hodí se k přímé konzumaci i k tepelné úpravě např. do omáček nebo sals.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Parametry
- Výška
- 25 - 45 cm
45 - 65 cm
65 - 90 cm
90 - 120 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Stanoviště
- Slunečné
- Barva plodu
- Červená
- Pálivost
- Středně pálivé
- Pěstování
- Doma
Venku
- BIO kvalita
- Ne
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Odrůda
- Nehybridní
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec
Říjen
- Ranost odrůdy
- Poloraná
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu.
Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin.
Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru.
Jedná se o skvělou pomůcku k označení vašich rostlin a sazenic nejen doma, ale také na zahradě v záhonech.
Zapichovací jmenovka je zhotovena ze dřeva.
Balení obsahuje 5 kusů jmenovek.
Černá sadbovací deska do miniskleníku obsahuje 24 buněk.
Používá se k předpěstování rostlin, pěstování sukulentů nebo k řízkování.
Používá se samostatně nebo s miniskleníkem.
Miniskleník s ventilací je skvělá pomůcka pro začínající pěstitele.
Je vyroben z pevného plastu a díky svým rozměrům je vhodný i do domácnosti.
Vrchní část tvoří čiré víko s ventilačními škvírami.
Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.
Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).
Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,
V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku.
Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.
U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase.
Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí.
Doba zrání je přibližně 90 dnů.
Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.
Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou.
Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.
Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty.
Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše.
Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám.
SHU je přibližně 30 000 jednotek.
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Paprika Harriet je raná odrůda papriky typu kozí roh, vhodná pro polní pěstování i studené rychlení.
Plody rostou v převislém postavení a vytváří úzce trojúhelníkový plod pálivé chuti. Plody mají zelenou barvu a v pozdní zralosti se zabarvují do červena.
Papriky se hodí ke konzervaci celých plodů.
Odrůda je středně pálivá, s 10 000–30 000 SHU.
Chilli Krishna Jolokia je odrůda chilli papričky, s původem v Indii. Výška rostliny je kolem 100 cm.
Plodí papričky polodlouhého tvaru, které zráním mění barvu z jasně červené přes fialovou až na černou barvu.
Papričky mají jedinečnou chuť a jsou středně pálivé, o SHU kolem 30 000 jednotek. Hodí se do sušení nebo k ochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.
Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.
Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu.
Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000 jednotek.
Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.
Chilli Bolívijská duha je zajímavá odrůda, pocházející z Bolívie.
Rostlina se dorůstá výšky kolem 60 cm a plodí drobné lesklé papričky, které mají od fialové po žlutou barvu.
Odrůda se řadí mezi středně pálivé, s SHU 10 000–30 000 jednotek.
Papričky této odrůdy se skvěle hodí na zavařování i k přímé konzumaci.
Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené.
Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je cca 80 dní.