Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Paprika rajčatová Nagykuti - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semenaonline.cz/708-sladke-papriky-nepalive
Rajčatová paprika Nagykuti je hrubostěnná paprika Maďarského původu.
Papriky rostou směrem vzhůru, mají tvar jablíčka, zprvu jsou žluté a dozrávají přes oranžovou barvu k červené.
Rostlina je méně náchylná k chorobám a vysoce výnosná.
Odrůda je vhodná ke konzervaci i na přímý konzum.
Vhodná do skleníků i do květináče na balkón.
Výsev:
Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.
S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm.
Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi. Doba klíčení je přibližně 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem.
Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12–14 °C.