Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Paprika Gemini F1 - Capsicum annuum - prodej semen - 10 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu naleznete zde: https://www.semenaonline.cz/130-papriky
Paprika Gemini F1 je hybridní středně raná odrůda papriky.
Rostlina plodí velké žluté plody o hmotnosti až 300 g a délce 15 - 18 cm. Papriky mají poměrně silnou stěnu.
Odrůda je odolná vůči virovým chorobám paprik a papriky jsou rezistentní vůči přezrání.
Papriky mají vynikající chuť, která se hodí k přímé konzumaci i k tepelné úpravě.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.
S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu.
Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3 - 0,5 cm.
Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28°C (min. 22°C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi.
Doba klíčení je přibližně 1 - 2 týdny.
Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem.
Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12 - 14 °C.