Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Okurka salátová Snack F1 - Cucumis sativus - prodej semen - 10 ks
Salátová okurka Snack F1 je velmi raná, výnosná a partenokarpická hybridní odrůda, ideální pro pěstování menších svačinových okurek o délce kolem 10 cm. Pokud se nechají dorůst, dosáhnou délky 15–17 cm.
Plody mají tmavě zelenou barvu, jsou tupě zakončené a geneticky postrádají hořkou chuť. Díky silné slupce si krátkodobě uchovávají svou čerstvost.
Odrůda je vhodná pro celoroční pěstování ve sklenících, fóliovnících a plastových tunelech, což umožňuje sklizeň i za méně příznivého počasí.
Pro co nejlepší výnos je ji potřeba sklízet denně či obden.
Semena této odrůdy jsou mořená.
Výsev:
Semínka vysejte od poloviny dubna do půlky května. Je možné si je předpěstovat 3–4 týdny před výsadbou. Od března lze okurky pěstovat ve skleníku.
Semena vyséváme kelímků s výživným substrátem nebo jiffů do hloubky 1–1,5 cm. Klíčení trvá přibližně 1–2 týdny při teplotě kolem 22 °C, ale doba může být v závislosti na podmínkách i delší.
Ven okurky přesazujeme v druhé polovině května. Při přímých výsevech v polovině května sázíme 2–3 semena do jamky a přikryjeme textilií. Spon by měl být 80–100x60 cm či 100+60x60 cm. Rostliny je vhodné vyvazovat.
Stanoviště volíme slunečné či polostinné s lehkou, humózní a dostatečně výživnou půdou. Dbáme na pravidelnou zálivku.
Okurka se sklízí denně či obden a lze ji krátkodobě skladovat při teplotě 15 °C až 12 dní.