Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Tykev Bon Bon F1 - Cucurbita maxima - prodej semen - 5 ks
Tykev Bon Bon F1 je raná odrůda tykve typu "buttercup".
Dýně mají tmavě zelenou až černou slupku se světlými proužky, jejich dužina je oranžová. Dosahují hmotnosti až 1,5 kg.
Odrůda se vyznačuje máslovou olejnatou dužinou, která se skvěle hodí ke grilování a pečení.
Doba zrání je přibližně 95 dní.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7 - 14 dní, může být i delší.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Přímé výsevy provádíme také ve druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.
AgroBio Plodová zelenina je čistě přírodní produkt. Je vyrobený z přesličky a kopřivy.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. Aplikace chrání před výskytem chorob nebo škůdců.
Plody je možné ihned konzumovat.
Hoštická trojkombinace je směsí tří čistě přírodních složek – jedná se o mletou rohovinu, přírodní NPK hnojivo a granulovaný kravský hnůj.
Použít lze především k základnímu hnojení na záhonech, ale i ve skleníku či pařeništi.
Do půdy doplňuje základní živiny, včetně stopových prvků, a zvyšuje tak podíl humusu.
Hoštická trojkombinace je vhodná při pěstování spousty druhů zeleniny a ovoce a lze ji taky použít na okrasné květy a stromy.
Polyversum je oblíbený biologický přípravek ve formě smáčitelného prášku, určený k ochraně před houbovými a plísňovými chorobami.
Výhodou tohoto přírodního přípravku je, že nevyžaduje žádnou ochrannou lhůtu mezi posledním ošetřením a sklizní.
Přípravek nejenom chrání, ale také stimuluje růst.
Je vhodný na všechny druhy zeleniny, mák, řepku, ječmen, pšenici, brambor, cukrovku, révu aj.
Cererit je univerzální kapalné hnojivo s obsahem dusíku, fosforu a draslíku.
Jedná se o komplexní hnojivo, které rostlinám zajišťuje všechny živiny důležité pro vývoj a růst.
Používá se k hnojení okrasných rostlin, ovoce, zeleniny a pokojových rostlin.
Nehrozí předávkování rostlin hnojivem.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorzhizní symbiózy mezi kořeny a půdními houbami.
Hodí se pro rajčata, papriky, okurky, dýně, melouny a hrách.
Zlepšuje růst, tvorbu kořenového systému a zvyšuje tvorbu květů a plodů.
Agro americké padlí je fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu.
Přípravek je určený k ochraně proti:
- padlí jabloňovému a strupovitosti u jádrovin
- padlí révovému u révy
- padlí americkému angreštovému u angreštu a černého rybízu
- padlí u okurky, baklažánu, melounu cukrového a vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky, cukety
Balení vystačí na přípravu 20 l kapaliny.
Dřevovlna je naprosto přírodním produktem vyrobeným z borového dřeva podle nejnovějších standardů kvality.
Výrobek je bez jakékoli chemie a je velmi oblíbený především díky své schopnosti odvádět vlhkost po vláknech tak, aby byly plody co nejvíce chráněny a nehrozilo jejich rychlé plesnivění.
Dřevovlna bývá s oblibou využívána k podložení jahod, cuket a dýní.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, což je složka pocházející z trusu mořských ptáků.
Hodí se pro hnojení okurek, cuket nebo dýní.
Tato hybridní odrůda tykve se využívá především k roubování okurek a melounů.
Díky svému bohatému kořenovému systému dokáže rostliny ve svém okolí zásobovat velkým množstvím živin, čímž je podpořen vetší výnos.
Má výbornou vzrůstnost s většinou pěstovaných odrůd.
Semena jsou mořená.
Dýně Atlantic giant je plazivá odrůda dýně, která je díky velikosti svých plodů zapsána do Guinnessovy knihy rekordů.
Plody jsou kulovitého tvaru, mají oranžovou barvu a jejich váha může dosáhnout až neuvěřitelných 150–250 kg. I přes svou velikost je dýně velmi chutná.
Tykev špagetová je rychle rostoucí plazící odrůda, pocházející z Japonska.
Plody jsou až 2 kg těžké, oválné a mají žlutou barvu. Dužina je známá tím, že se po uvaření rozpadá na jednotlivá vlákna připomínající špagety.
Doba zrání je okolo 90 dní.
Tykev Cream of the crop je odrůda, patřící do skupiny "acorn".
Je známá svým typickým tvarem plodů, který je lehce zašpičatělý a připomíná žalud. Tykve jsou žebrované, menší o hmotnosti maximálně 1 kg. Zráním získávají žlutou barvu.
Tato tykve je jedlá a má oříškovou chuť, zároveň je také velmi dekorativní.
Doba zrání je přibližně 95 dní.
Dýně máslová Butterfly je oblíbenou surovinou v kuchyni, protože se vyznačuje typickou oříškově sladkou chutí.
Slupka plodů je převážně hnědavého odstínu a je předurčena k dlouhodobějšímu skladování, protože je velmi odolná.
Dužina je sytě oranžová a pevná. Chuťově je výborná.
Jeden plod může dosahovat hmotnosti kolem 1,6 kg. To je ideální velikost pro kulinářské využití.
Tato odrůda se mimo jiné vyznačuje i velkou odolností vůči chorobám, což z ní dělá celkem pěstitelsky nenáročnou rostlinu a navíc s vysokými výnosy.
Pokud hledáte spolehlivou a produktivní dýni, která je univerzální a chutná, pak je Dýně Butterfly ideální volbou.
BIO Dýně muškátová Trombetta D'Albenga původně pochází ze Severní Ameriky, ale nyní je s velkou oblibou pěstována především v Itálii nedaleko města Albenga, které je součástí italské riviéry.
Jedná se o plazivou rostlinu s podlouhlými a často zatočenými plody, které mohou mít délku i více než 1 metr (v zavěšeném stavu). Hmotnost jedné dýně je asi 2–5 kg.
Většina lidí sklízí a zpracovává plody této dýně v nezralém stavu, když dorostou délky okolo 20 až 30 cm, podobně jako u cukety. V tomto stádiu jsou ideální pro zapékání či grilování. Pokud jsou ale sklizeny už při délce 10 až 15 cm, jejich chuť je velmi jemná a mohou být konzumovány i syrové.
Plody mění svou barvu od limetkově zelené, přes zelenožlutou až po béžovou až hnědou. Mezitím dužina zraje do oranžova.
Díky typickému podlouhlému tvaru plodů se její semena soustředí až na konci plodu, jsou tedy méně vodnatá a více křupavá.
Chuť je jemně sladká, s ovocnými tóny a ořechovým dozvukem, který zanechává příjemný skus. Dužina zralých plodů je pak ideální pro přípravu pyré, polévek a nádivky, ale skvěle vynikne i v koláčích.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Tykev Goliáš je plazivá odrůda tykve, vyznačující se vysokým výnosem plodů. Ty dosahují hmotnost až 30 kg a slupka i dužina mají sytě oranžovou barvu.
Chuť dýně je sladká a hodí se k přípravě různých omáček nebo polévek.
Tykev Baby blue je odrůda typu "hubbard", pocházející z Ameriky.
Rostlina je poloplazivá s kratšími výhony a plodí kulaté tykve šedomodré barvy o velikosti kolem 30 - 40 cm. Dužinu má klasicky žlutou až oranžovou.
Dýně má nasládlou chuť a výborně se hodí pro pečení a k jiné tepelné úpravě.
Doba zrání je přibližně 100 dní.