
Frézie plnokvětá oranžová - Freesia - prodej...

Litoška - Galtonia candicans - prodej cibulovin...

Sasanka Hollandia - Anemone - prodej cibulovin...

Dýně máslová Butterfly je oblíbenou surovinou v kuchyni, protože se vyznačuje typickou oříškově sladkou chutí.
Slupka plodů je převážně hnědavého odstínu a je předurčena k dlouhodobějšímu skladování, protože je velmi odolná.
Dužina je sytě oranžová a pevná. Chuťově je výborná.
Jeden plod může dosahovat hmotnosti kolem 1,6 kg. To je ideální velikost pro kulinářské využití.
Tato odrůda se mimo jiné vyznačuje i velkou odolností vůči chorobám, což z ní dělá celkem pěstitelsky nenáročnou rostlinu a navíc s vysokými výnosy.
Pokud hledáte spolehlivou a produktivní dýni, která je univerzální a chutná, pak je Dýně Butterfly ideální volbou.
S předpěstováním semen můžete začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní. Semena se sejí do hloubky přibližně 2 cm.
Rostliny přesazujte v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Obecně je ale u plazivých forem dýní doporučován přímý výsev.
Stanoviště volte slunné a chráněné. Půdu můžete připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 100 x 100 cm, ale doporučuje se i více.
Po sklizni plody uložte přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a nechte jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíte jejich trvanlivost. Poté je skladujte na chladném místě.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se