Kategorie
-
Cibuloviny a sazeniceKvětiny na podzimní výsadbu v předprodeji
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
- Zelenina - sadbaPředprodej česneku i sazečky zahájen
- BIO produkty
- Okrasné rostlinyLetničky i trvalky pro zpestření záhonků
-
Zelenina a ovoce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
-
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-

Peruánský narcis Sulphur Queen - Ismena -...

Sasanka vábná White Splendour - Anemone blanda...
Levandule francouzská - Lavandula stoechas - prodej semen - 20 ks
Levandule francouzská je oblíbenou odrůdou levandule známou svou pronikavou vůní a jemnějšími listy.
Rostlina dosahuje výšky mezi 30–45 cm, a je proto s oblibou pěstována v truhlících a květináčích na balkonech a terasách.
Odrůda není mrazuvzdorná.
Levandule je atraktivní bylina, která má široké spektrum využití. V domácnosti se používá jako součást bylinných směsí, jelikož se vyznačuje uklidňujícími účinky. Dále se pěstuje pro farmaceutický a kosmetický průmysl – do masážních olejů, pěn do koupelí nebo vonných esencí.
Výsev semen provádíme od února do března doma do substrátu smíchaného s pískem a rašelinou v poměru 1:1:1. Na dno nádoby doporučujeme dát drenážní vrstvu. Semínka vyséváme asi 2x tak hluboko, než jaká je jejich velikost. Klíčení trvá zpravidla 21–90 dní. Ideální teplota se pohybuje kolem 20 °C.
Vzrostlé rostliny vysazujeme ven na slunečná až polostinná stanoviště s humózní, lehčí a dobře propustnou půdou na konci května nebo během června.
Ideální spon je 45 x 60 cm. Zálivku poskytujeme pravidelnou a dostatečnou.
Abychom dosáhli mohutnějšího květenství, rostlinu na jaře rapidně sestřihneme, nestříháme však dřevnaté části. Na podzim, po odkvětu, uschlé části rostliny zastřihneme.