Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hrách kadeřavý Akacia - Pisum sativum - prodej semen - 30 ks
Hrách kadeřavý Akacia má dekorativní a chutné výhonky, které utvářejí rozvětvené růžice složené z drobných lístků.
Rostlina má atraktivní vzhled a chutná jako mladý hrášek.
Z toho důvodu je s oblibou používán v kuchyni, kde se používá jako součást salátů a dalších letních pokrmů.
Odrůda roste vzpřímeně (typ Afila) – má redukované či úplně chybějící lístky, které jsou nahrazeny výhonky.
Z toho důvodu je tento kultivar odolnější proti některým chorobám a škůdcům.
Výsev:
Hrách vysejeme velmi brzy, na přelomu měsíců března a dubna. Postupně můžeme vysévat až do června nebo července. Některé odrůdy lze vysévat nejpozději 10 týdnů před prvními mrazy. Semeno před vysetím namočíme a necháme nabobtnat.
Hrách je chladnomilná rostlina, nejlépe se jí daří při teplotách 13–18 °C. Není mrazuvzdorný. Doba klíčení je kolem 1–2 týdnů, ale může být i delší.
Hloubka výsevu by měla být 3–5 cm a ideální spon 30 x 5 cm. Nejlépe se mu daří na hlinitých a hlinitojílových půdách s mírně kyselým až neutrálním pH.
Půda by měla být úrodná a propustná, která udržuje vodu ale zároveň nezůstává dlouho studená a mokrá. Před vysazením půdu prohnojíme vyzrálým kompostem. Zálivka by měla být dostatečná a pravidelná.
Přidáme opěry, po kterých se bude moct hrách vinout.
Rané odrůdy sklízíme již od 12. týdne po vysazení. Cukrové hrachy sklízíme, jakmile se v luscích objeví sladké hrášky.