Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si sazečku, brambory i česnek
- SazeniceVypěstujte si sladké ovoce ze sazenic
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-

Stimulátor pro zakořeňování - Zdravá zahrada -...

Montbrécie Lucifer - Crocosmia - prodej...

Kosatec sibiřský Double Standard - Iris...

BIO Brambory sadbové Belana - Solanum tuberosum...
Dýně olejová štýrská Herakles - Cucurbita pepo - prodej semen - 5 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semenaonline.cz/132-tykev
Dýně štýrská Herakles je neobvyklá odrůda, zejména kvůli svým semínkům, která jsou umístěná volně v dužině a jdou snadno vyjmout ze středu.
Rostlina plodí 20 - 25 cm velké dýně o váze 3 - 4 kg se zeleno-oranžovou slupkou.
Tento druh dýně se pěstuje především kvůli semenům, které mají tenkou propustnou slupku a snadno se z nich extrahuje dýňový olej. Ten má díky svým silným antioxidačním účinkům pozitivní vliv na lidské zdraví.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7 - 14 dní. Semena sejeme do hloubky přibližně 2 cm.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.