
Stimulátor pro zakořeňování - Zdravá zahrada -...

Cibule sazečka ozimá Akado je původem z Holandska. Jedná se o ranou odrůdu červené cibule, která se vyznačuje velkou výnosností i dobrou skladovatelností.
Vytváří pevné a kvalitní cibule s jedním jádrem, tenkým krčkem a silnější slupkou.
Výsadba se provádí od poloviny října a sklizeň probíhá běžně začátkem července.
Cibule obsahují spoustu minerálů a sacharidů. Běžně se využívá v lidovém léčitelství pro antibakteriální účinky.
Hmotnost balení: 250 g.
Průměr cibulky: 8–16 mm.
Výsadba:
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin. Jako jiná cibulová zelenina nemá ráda hnojení čerstvým kompostem. Je lepší používat hnojiva přímo k dohnojení cibule.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Výsadba jarních odrůd probíhá od března (až po opadnutí silných mrazů) do sponu 20 x 10 cm. Ozimé odrůdy vysazujeme až v září a říjnu.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Důležité je včasné období sklizně. U přezrálých cibulek se častěji mohou vyskytovat choroby. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny polehne (přibližně koncem července).
Cibuli usušíme zavěšenou ve svazcích a poté skladujeme mimo brambory v dobře větrané, temné a suché místnosti (vlhkost do 65 %) s teplotou 0–4 °C.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se