Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Lilie Canova - Lilium - prodej cibulovin - 1 ks
Probiotika Weiki pro celou zahradu - prodej...
Mykorhiza pro bylinky a koření - Symbivit -...
Dusíkaté vápno - Forestina - prodej hnojiv - 1 kg
Cibule jarní kuchyňská Brunswijker - Allium cepa - prodej semen - 0,5 g
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu naleznete zde: https://www.semenaonline.cz/804-semena-cibule
Cibule jarní kuchyňská Brunswijker je velmi odolná odrůda cibule. Plody jsou pevné a mají červenou barvu a kulatý tvar.
Hodí se především do salátů, a to syrová i vařená.
Balení o hmotnosti 0,5 g obsahuje přibližně 150 ks semen.
Výsev probíhá od dubna(až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by nám rostlinky měli dorůst na tloušťku 5 cm. Sázíme ideálně do sponu 25–30 x 10–15 cm.
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin, písčitohlinitá, neutrální či mírně zásaditá. Doporučujeme používat hnojiva přímo k dohnojení cibulí, např. Agro hnojivo.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje dohnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Cibule se sklízí v období od července do listopadu. Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech.