Kategorie
- Podzimní cibulovinyZahájili jsme předprodej
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostlinyZvonky v něžných barvách
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hnojivo WUXAL SUS Ca - prodej hnojiv - 250 ml
Semena ředkvičky Celesta&Pearl F1 - prodej...
Sedmikráska středně plnokvětá bílá - Bellins...
Mykorhiza pro bylinky a koření - Symbivit -...
Chilli Habanero bílé - Capsicum annuum - prodej semen - 6 ks
Chilli paprička Habanero bílé je drobnější odrůda z Jižní Ameriky.
Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, někdy dokonce až 1 m. Plodí velké množství drobných, smetanově bílých papriček.
Odrůda se řadí mezi velmi pálivé, se SHU až 325 000 jednotek.
Papričky se používají k ochucování sals nebo teplých jídel.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu.
Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin.
Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru.
Přípravek je v granulované formě.
AG Biomin na zeleninu je vydatné organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu.
Drcená rohovina je významná složka, oblíbená pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje a zajistí dlouhodobé působení hnojiva.
Dodává rostlinám živiny a zlepšuje jejich vývoj a růst.
Je určeno pro hnojení především kořenové, listové i košťálové zeleniny, cibule a celeru.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Pracovní rukavice Flower jsou odolné a zároveň prodyšné dámské rukavice, určené především pro práci na zahradě.
Velikost rukavic 7.
Chilli Habanero je oblíbenou odrůdou na území Mexika, Karibiku a Jižní Ameriky. Jedná se o chilli papričku, kterou můžete používat k dochucování pokrmů, sušení či nakládání.
Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm a plodí velké množství přibližně 5 cm velkých papriček, které mají jasně červenou barvu.
Jedná se o velmi pálivou odrůdu s SHU 150 000–325 000 jednotek.
Chilli Habanero zraje okolo 100 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Marseillais bylo vyšlechtěno na území regionu Marseille v jižní Francii. Jedná se o mírně pálivou papričku, která má díky své lahodné chuti široké využití. Můžete ji používat k dochucování pokrmů, sušení či nakládání.
Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm a plodí velké množství menších papriček, které zrají přes zelenou do žluté barvy.
SHU je 0–500 jednotek.
Při včasné výsadbě lze první plody sklízet již v průběhu června. Díky své velikosti lze pěstovat v nádobách.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Big Sun Habanero je odrůda pocházející z Jižní Afriky.
Rostlina dosahuje kompaktní výšky kolem 60 cm. Plodí 5–7 cm velké papričky, které jsou zvrásněné a žluto-oranžové.
Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky jsou velice delikátní a přes vysokou pálivost jsou nasládlé chuti, která zpestří každé jídlo.
Mexické Chilli Habanero je odrůda pocházející z oblasti Yucatan. Rostlina je velmi výnosná a dorůstá do výšky 100 cm.
Plody jsou zvláštní vrásčité drobné papričky, které dozrávají do žluté barvy.
Odrůda patří mezi nejpálivější papričky na světě, pálivost SHU má okolo 250 000–500 000 jednotek. Papričky mají jedinečné aroma a jsou skvělou ingrediencí do sals.
Doba zrání je asi 95–110 dní.
Chilli Habanero je velmi pálivá odrůda chilli papriček ze skupiny Habanero. Rostliny dorůstají do výšky 60–100 cm a mají vysoký výnos plodů.
Papričky jsou relativně drobné a dozrávají do oranžové barvy.
Odrůda patří k velmi pálivým, pálivost SHU je 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená především v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe a používá se k dochucování jídel nebo sušení.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Big Sun Habanero je odrůda pocházející z Jižní Afriky.
Rostlina dosahuje kompaktní výšky kolem 60 cm. Plodí 5–7 cm velké papričky, které jsou zvrásněné a žluto-oranžové.
Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky jsou velice delikátní a přes vysokou pálivost jsou nasládlé chuti, která zpestří každé jídlo.
Chilli Marseillais bylo vyšlechtěno na území regionu Marseille v jižní Francii. Jedná se o mírně pálivou papričku, která má díky své lahodné chuti široké využití. Můžete ji používat k dochucování pokrmů, sušení či nakládání.
Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm a plodí velké množství menších papriček, které zrají přes zelenou do žluté barvy.
SHU je 0–500 jednotek.
Při včasné výsadbě lze první plody sklízet již v průběhu června. Díky své velikosti lze pěstovat v nádobách.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Habanero Chocolate patří k nejpálivějším odrůdám na světě.
Rostlina dorůstá do výšky 40–80 cm dle podmínek. Plodí drobné kulovité plody s nepravidelným tvarem a čokoládově hnědou barvou.
Paprička patří mezi pálivější odrůdy, o síle 450 000 SHU jednotek. Hodí se k ochucování pokrmů nebo sušení.
Chilli Devils Tongue Yellow je odrůda pocházející z USA ze státu Pensylvánie, kde byla poprvé vypěstována.
Rostlina dosahuje výšky až 120 cm a nejlépe se jí daří s oporou a ve skleníku. Plodí úzké tenkostěnné papričky, které dozrávají až do žluté barvy.
Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky mají pikantní chuť s ovocným nádechem a hodí se k sušení nebo nakládání.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Jamaican Hot Red je lesklá odrůda, pocházející z Jamajky.
Rostlina dosahuje výšky okolo 60–80 cm a je velmi výnosná. Plodí červené papričky s velikostí kolem 5 cm a s neobvyklým tvarem připomínajícím zvonek.
Odrůda patří mezi velmi pálivé, o SHU 100 000–200 000 jednotek.
Chuť papriček je vynikající ovocně aromatická, hodící se k sušení nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 95 dní.
Chilli Habanero červené je velice pálivá odrůda chilli.
Rostlina dorůstá do výšky 50–100 cm a je velmi výnosná. Plody jsou až 5 cm dlouhé a mají jasně červenou barvu.
Odrůda patří k vysoce pálivým, se SHU 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená zejména v Mexiku a Karibiku a využívá se k dochucování a k nakládání.
Doba zrání je okolo 100 dní.