
Stimulátor pro zakořeňování - Zdravá zahrada -...

Černý kořen je ceněnou, i když ne příliš známou, zeleninou při přípravě nejrůznějších pokrmů.
Obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitaminů, hořčíku, železa a fosforu. Je vhodný také pro diabetiky, díky obsahu inulinu. Působí preventivně proti vzniku srdečních chorob, obsahuje minimum kalorií a je tedy vhodný i jako prevence proti obezitě.
Konzumní částí černého kořenu je až 40 cm dlouhý kořen s bílou dužinou.
Vyniká nasládlou, mírně pikantní chutí a v kuchyni se připravuje obdobně jako chřest. Je odolný vůči nízkým teplotám.
Semínka lze vysévat od února do dubna v řadách vzdálených 25–30 cm od sebe do hloubky 2 cm.
Ideální spon je 5 x 30cm.
Stanoviště volíme slunečné či polostinné s humózní půdou, kterou udržujeme stále vlhkou.
Černý kořen má dlouhou vegetační dobu. Při výsevu na začátku jara je možné sklízet od října až do jara dalšího roku, pokud nemrzne. Při pozdějším výsevu koncem léta se sklízí až na podzim druhého roku. V tomto případě je nutné dávat pozor, aby nevybíhal do květu.
Nehnojíme dusíkatými hnojivy, aby nezhořkl.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se