×
Hledat v našem blogu

Bylinky na posílení imunity

Při posilování naší imunity nám mohou pomoci bylinky. Díky jejich příznivým účinkům na náš organismus se můžete preventivně chránit proti nemocem a různým zdravotním potížím, nebo významně urychlit jejich léčení. Seznam by byl velice dlouhý, a tak jsme si pro vás vybrali alespoň ty nejznámější z nich.

Lichořeřišnice je zdrojem vitamínů a minerálů. Kromě toho je i velmi účinným antibiotikem. Lichořeřišnici lze konzumovat čerstvou např. v salátech, které příjemně ochutí. Užívat se mohou i preparáty s jejím výtažkem jako léčba a prevence před nemocemi. 

Svým šetrným antibiotickým účinkem jsou v tomto ohledu významné bylinky jako je šalvěj, tymián, máta a meduňka. Popíjení čajů z těchto bylinek urychlí léčení např. angíny nebo chřipky. Při pravidelném užívání nám poslouží i jako prevence, jelikož eliminují hrozbu rozšíření případné nákazy už v zárodku.

Plody rakytníku řešetlákového obsahují velké množství vitaminu C, antioxidantů a dalších látek, které dovedou naši imunitu mohutně posílit. Nejjednodušší je ho užívat ve formě sirupu, který mají rády i děti.

V tradičním čínském léčitelství je už po mnoho tisíciletí hodně používán jinan dvoulaločný neboli Ginkgo biloba. Spektrum léčivých a posilujících účinků je neuvěřitelně široké. Je též skvělým antioxidantem a stimulantem krevního oběhu. Užívání bychom ale měli raději probrat se svým lékařem.

Další nepostradatelnou bylinou asijského léčitelství je ženšen. Jeho účinky na posílení obranyschopnosti lidského organizmu byly prokázány mnoha odbornými studiemi. Je vhodné jej užívat ve formě občasné kúry. Během nemoci dokáže obnovovat rovnováhu jak fyzickou, tak psychickou.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se