Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Špenát Geant d'hiver - Spinacia oleracea - bio semena - 10 g
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semenaonline.cz/784-bio-listova-zelenina
BIO špenát Geant d'hiver je italská odrůda mrazuvzdorného špenátu vhodného k jarní i podzimní sklizni.
I přesto že je velice nenáročný na údržbu, je to doslova vitaminová bomba plná vlákniny, což oceníme nejen v zimních měsících.
Konzumovat ho můžeme jak čerstvý, tak můžeme spařený zamrazit.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Špenát je velmi oblíbená zelenina v jídelníčku, jelikož obsahuje velké množství živin a minerálů. Pěstování špenátu není vůbec náročná disciplína, je to jednoletá rostlina s krátkou vegetační dobou. Také je to vhodná meziplodina, např. na záhony s mrkví nebo cibulí.
Semena vysazujeme již koncem dubna, ale můžeme jej vysadit v podstatě kdykoliv v průběhu celého roku. Poslední výsev, kdy sklidíme špenát ještě ten rok, je v srpnu.
Stanoviště volíme dostatečně slunné, ale ne zcela na přímém slunci. Půda by měla být hlinitopísčitá, dostatečně zadržující vodu s pH 6 – 7,5. Semena klíčí již při teplotě 2 – 4 °C. Ideální spon je 20 x 20 cm a hloubka výsevu 4 cm. Špenátu poskytujeme dostatečnou zálivku, ale nesmíme jej přemokřit.
Špenát sklízíme dříve než začne kvést, v době kdy má vyvinuto minimálně 6 listů. Skladujeme jej při teplotě 0 °C a vzdušné vlhkosti 95 – 100% po dobu 1 týdne. K dlouhodobému skladování se hodí jej zamrazit.