Kategorie
-
Cibuloviny a sazeniceKvětiny na podzimní výsadbu v předprodeji
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
- Zelenina - sadbaPředprodej česneku i sazečky zahájen
- BIO produkty
- Okrasné rostlinyLetničky i trvalky pro zpestření záhonků
-
Zelenina a ovoce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
60 kategorií okrasných cibulovin a sazenic na jednom místě
-
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-

Peruánský narcis Sulphur Queen - Ismena -...

Sasanka vábná White Splendour - Anemone blanda...
BIO Salát hlávkový Maikönig - Lactuca sativa - prodej bio semen - 100 ks
Salát hlávkový Maikönig je raná odrůda salátu, která je vhodná pro přímý výsev, ale i do fóliovníků či skleníků.
Hlávka salátu je žluto-zelená, středně velká kulatého tvaru.
Okraje listů se mohou zbarvit lehce do červena.
Má velmi aromatickou chuť.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Semena vyséváme dle toho jakou odrůdu salátu máme, obecně vyséváme od března do října na venkovní stanoviště, do truhlíku nebo do pařeniště. Semena můžeme předpěstovat v chráněném prostředí a když mají 5–6 listů, tak je přesazujeme na záhon.
Stanoviště volíme polostinné nebo slunečné s úrodnou půdou, která dlouho zadržuje vodu. Po roce bychom stanoviště měli změnit, abychom zabránily chorobám. Sazenicím dopřejeme pravidelnou a dostatečnou zálivku. Salát má rád spíše chladnější podmínky, s teplotami 10–20 °C – v teplejším prostředí dochází k předčasnému kvetení a hořknutí listů.
Ideální spon je dle velikosti odrůdy 15–30 x 15–30 cm. Doba klíčení je 8–14 dní nebo déle.
Sklízíme přibližně za 2 měsíce od výsevu – liší se dle odrůdy. Hlávkový, římský a kadeřavý salát sklízíme celý a uchováváme v ledničce po dobu několika dní, salát listový sklízíme tak, že si odtrháváme pouze potřebné množství listů, jelikož není vhodný ke skladování.