Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO salát Batavia Leny - Lactuca sativa - prodej bio semen - 100 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semenaonline.cz/947-bio-salat
Tento letní salát si zamilujete díky jeho křupavým a lahodným listům, které vydrží dlouho čerstvé. Je velice podobný ledovému salátu, ale má jemnější chuť.
Listy jsou světle zelené a bohatě zvlněné.
Odrůda je odolná vůči škůdcům a nemocem.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Semena vyséváme dle toho jakou odrůdu salátu máme, obecně vyséváme od března na venkovní stanoviště, do truhlíku nebo do pařeniště. Semena můžeme předpěstovat v chráněném prostředí a když mají 5 – 6 listů, tak je přesazujeme na záhon.
Stanoviště volíme polostinné nebo slunečné s úrodnou půdou, která dlouho zadržuje vodu. Po roce bychom stanoviště měli změnit, abychom zabránily chorobám. Sazenicím dopřejeme pravidelnou a dostatečnou zálivku. Salát má rád spíše chladnější podmínky, s teplotami 10 – 20 °C – v teplejším prostředí dochází k předčasnému kvetení a hořknutí listů.
Ideální spon je dle velikosti odrůdy 15 – 30 x 15 – 30 cm. Doba klíčení je 8 – 14 dní nebo déle.
Sklízíme přibližně za 2 měsíce od výsevu – liší se dle odrůdy. Hlávkový, římský a kadeřavý salát sklízíme celý a uchováváme v ledničce po dobu několika dní, salát listový sklízíme tak, že si odtrháváme pouze potřebné množství listů, jelikož není vhodný ke skladování.