Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si sazečku, brambory i česnek
- SazeniceVypěstujte si sladké ovoce ze sazenic
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-

Stimulátor pro zakořeňování - Zdravá zahrada -...

Montbrécie Lucifer - Crocosmia - prodej...

Kosatec sibiřský Double Standard - Iris...

BIO Brambory sadbové Belana - Solanum tuberosum...
BIO Pampeliška - Taraxacum officinalis - prodej bio semen - 400 ks
Smetánka lékařská neboli pampeliška je krásná trvalka, která se využívá v kuchyni, jako krmivo pro drobná zvířata nebo také v lidovém léčitelství.
V přírodě se vyskytuje nejčastěji v mírném pásmu severní polokoule, ale díky ochmýřeným padáčkům se dokáže rozšířit i do velkých vzdáleností. Daří se jí ve všech klimatických podmínkách.
Obsahuje velké množství látek s léčivými účinky, které pomáhají při zánětech močových cest, problémech s trávením a celkovou očistu organismu.
Od dubna do května kvete výraznými žlutými květy, které se objevují na 40 cm vysokém stonku. Listy se dají využívat do salátů, kterému dodají intenzivní chuť.
Tato BIO pampeliška je přírodní divoká odrůda, která kvete od 2. roku po výsadbě.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
Semena můžeme předpěstovat od března či dubna doma, poté je od konce dubna můžeme přesouvat ven nebo vysévat přímo na venkovní stanoviště.
Semena vyséváme do vzdálenosti 30 cm na substrát a jen lehce zakryjeme. Pampeliška klíčí přibližně po 12 dnech. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
Stanoviště volíme slunečné nebo polostinné s humózní a propustnou půdou.