Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hyacint Miss Saigon - Hyacinthus - prodej...
Ocún Lilac Wonder - Colchicum - prodej...
Sadbový česnek Matinka - Allium sativum -...
Pivoňka Dr. Alex Flamming - Paeonia lactiflora...
Narcis Golden Ducat - Narcissus L. - prodej...
Zdravý česnek NEW - máčení sadby - AgroBio -...
BIO Lilek Rosa Bianca - Solanum melongena - prodej bio semen - 8 ks
BIO odrůda raného lilku Rosa Bianca se vyznačuje kulovitým tvarem plodů. Dozrávají do průměru kolem 15 cm.
Plody sklízíme od začátku července až do listopadu. Jsou velké, hladké, lesklé a mají purpurově růžovou a krémově bílou barvu.
Odrůda je velmi produktivní a řadí se mezi nejchutnější lilky.
Vegetační doba trvá asi 80–90 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
Lilek je teplomilná rostlina relativně náročná na podmínky, zejména na vláhu a živiny.
Semena můžeme předpěstovat od konce února do dubna. Ideální hloubka je 1 cm a spon 60 x 40 cm. Teplotu by měla být mezi 20–25 °C. Klíčení trvá kolem 2–3 týdnů nebo déle.
Na venkovní stanoviště přesazujeme v květnu nebo červnu, kdy již nehrozí venkovní mrazy. Stanoviště volíme dostatečně slunečné a chráněné před větrem, s lehkou humózní půdou. Rostlina potřebuje pravidelnou zálivku a můžeme ji i přihnojovat. Pravidelně zaštipujeme.
Sklízíme průběžně dle potřeby, zvyšujeme tím úrodnost. Plody odstřiháváme nůžkami.
Krátkodobě skladujeme na suchém chladnějším místě, pro dlouhodobé uskladnění je nejlepší lilky podusit na oleji a poté zavařit nebo zamrazit. Jelikož jsou v syrovém stavu mírně jedovaté, vyžadují vždy tepelnou úpravu.